ΓΥΝΑΙΚΑ

Η Κέιτ Μίντλετον μίλησε για τη σπουδαιότητα της παιδικότητας

Η Κέιτ Μίντλετον μίλησε για τη σπουδαιότητα της παιδικότητας
AP Images

«Είναι γενναίο να πιστεύεις σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μην είναι πλήρως αισθητό σε μια μόνο γενιά. Αλλά αυτό που κάνετε δεν είναι για τη γρήγορη νίκη, είναι για τη μεγάλη νίκη», είπε η δούκισσα του Cambridge.

Μετά τη διάσταση που πήρε η αποκάλυψη της Μέγκαν Μάρκλ για την αποβολή της, η βασιλική οικογένεια θέλει τώρα να στρέψει τα βλέμματα όλων επάνω στην Κέιτ Μίντλετον. Έτσι αποφάσισε να «βγάλει μπροστά» τη Δούκισσα του Cambridge, καθώς πολλοί γνωρίζουν την κόντρα των δύο γυναικών. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει εκφράσει ξεκάθαρα την αμέριστη στήριξή της στο πρόσωπο της Κέιτ, κάτι που φαίνεται γι' ακόμα μια φορά αυτήν τη δεδομένη στιγμή.

Η Κέιτ Μίντλετον εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη υγιέστερων και πιο ευτυχισμένων παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό από το γραφείο της στο Kensington Palace κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα της έρευνας «5 Big Questions on the Under Fives» που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας. Αυτή η ηλικιακή ομάδα και τα συστήματα υποστήριξής της, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να αναδείξουμε τη σημασία των πρώτων χρόνων ενός παιδιού, έτσι ώστε μαζί να οικοδομήσουμε μια πιο καλλιεργημένη κοινωνία», είπε σε διαδικτυακό φόρουμ που διοργανώθηκε από το Royal Foundation. «Επειδή πιστεύω, ότι τα πρώτα χρόνια ανάπτυξης ενός παιδιού πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις και ευκαιρίες της εποχής μας, το επόμενο έτος θα ανακοινώσουμε φιλόδοξα σχέδια για την υποστήριξη αυτού του στόχου», συνέχισε η Κέιτ.


«Είναι γενναίο να πιστεύεις σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μην είναι πλήρως αισθητό σε μια μόνο γενιά. Αλλά αυτό που κάνετε δεν είναι για τη γρήγορη νίκη, είναι για τη μεγάλη νίκη», είπε η δούκισσα του Cambridge. Σημείωσε ακόμα ότι τα τελευταία χρόνια γνώρισε πολλούς ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και έχει καταλήξει ότι συμβάντα όπως η έλλειψη στέγης, ο εθισμός και η κακή ψυχική υγεία έχουν τις ρίζες τους, συχνά, στα δύσκολα παιδικά χρόνια. Και πρόσθεσε πως επίσης έχει διαπιστώσει ότι ένα θετικό και προστατευτικό περιβάλλον μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος. «Και νοιάζομαι πολύ γι’ αυτό», επισήμανε η δούκισσα του Cambridge.