ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτό είναι το νέο και απόλυτο μυστικό της αντιγήρανσης

Αυτό είναι το νέο και απόλυτο μυστικό της αντιγήρανσης

Και όχι, δεν εννοούμε τη ρετινόλη!

Η εξέλιξη της βιομηχανίας της ομορφιάς και δη του skincare δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα ανακαλύπτονται και λανσάρονται νέα συστατικά, τα οποία υπόσχονται να χαρίσουν στις γυναίκες λάμψη, υγεία και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα, βάζοντάς μας διαρκώς στη διαδικασία να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το σχετικά νέο, απόλυτο μυστικό κατά των ρυτίδων, που ακούει στο όνομα… marula oil. Πρόκειται για ένα λαδάκι που προέρχεται από το δέντρο marula, το οποίο ευδοκιμεί στην υποσαχάρια τροπική Αφρική. Μυρίζει υπέροχα και έχει ένα απαλό, κίτρινο χρώμα. Για να το χρησιμοποιήσεις σωστά, αρκεί να ρίξεις στα δάχτυλά σου δυο-τρεις σταγόνες και να κάνεις απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Τι ακριβώς κάνει, όμως, το marula oil; Δες παρακάτω…

Έχει αντιγηραντικά οφέλη

Χάρη στα αντιοξειδωτικά, τα αμινοξέα, την L-αργινίνη και το γλουταμικό οξύ που περιέχει, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λεπτών γραμμών και ρυτίδων, εμποδίζοντας τα ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Αποτρέπει τις ελεύθερες ρίζες

Το θαυματουργό έλαιο από την Αφρική περιέχει βιταμίνες Ε και C, οι οποίες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και κατ’ επέκταση συμβάλλουν στην αποτροπή των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ενυδατώνει βαθιά

Το marula oil, χάρη στα λιπαρά οξέα που περιέχει, «γεμίζει» τα κενά στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, αφήνοντας το δέρμα απαλό, ενώ έχει την ικανότητα να «κλειδώνει» την υγρασία. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα πολύ ελαφρύ έλαιο, το οποίο δε «βαραίνει» το δέρμα, αλλά ούτε και αφήνει την αίσθηση λιπαρότητας.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Τα λιπαρά οξέα που του χαρίζουν ενυδατική δράση, βοηθούν επίσης και στην καταπολέμηση φλεγμονής ή κοκκινίλας της επιδερμίδας.