ΓΥΝΑΙΚΑ

Θες όμορφα και λαμπερά μαλλιά; Βάλε το λεμόνι στη ζωή σου

Θες όμορφα και λαμπερά μαλλιά; Βάλε το λεμόνι στη ζωή σου

Έχουμε βρει όλα τα οφέλη του λεμονιού για το δέρμα και τα μαλλιά σου.

Το λεμόνι εκτός από ένα εκπληκτικό τρόφιμο, αποτελεί θαυματουργό συστατικό για το δέρμα και τα μαλλιά σου. Το θεϊκό αυτό φρούτο μπορεί να ενταχθεί στην ρουτίνα ομορφιάς σου με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά αποτελεί ελιξίριο για τα προβληματικά σημεία του δέρματος αφού βοηθά να εξαφανιστούν τυχόν σπυράκια και μαύρα στίγματα. Επιπλέον δρα ενάντια στα δεινά των μαλλιών σου όπως η πιτυρίδα και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Εάν ανήκεις σε αυτές που αγαπούν τις φυσικές θεραπείες, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Έχουμε βρει όλα τα οφέλη του λεμονιού για το δέρμα και τα μαλλιά σου.

1) Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση

Το δέρμα σου εκτίθεται καθημερινά στην ηλιακή ακτινοβολία και σε περιβαλλοντικούς ρύπους με πολύ σκόνη ή άλλες βρωμιές. Όλα αυτά έρχονται σε επαφή με τα φυσικά έλαια του δέρματός σου και προκαλούν δερματικά ξεσπάσματα. Τα καλά νέα είναι ότι το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το αφυδατωμένο δέρμα. Επένδυσε σε ένα καλό καθαριστικό προσώπου με εκχυλίσματα λεμονιού ή ανάμειξε μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι με νερό καρύδας για να φτιάξεις το καλύτερο DIY καθαριστικό. Τα εκχυλίσματα λεμονιού θα φωτίσουν το δέρμα σου ενώ το νερό καρύδας θα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.

2) Δρα ενάντια στα μαύρα στίγματα

Τα μαύρα στίγματα είναι ο χειρότερος εχθρός του δέρματός σου. Εμφανίζονται στη μύτη ή το πηγούνι και είναι πραγματικά δύσκολο να τα ξεφορτωθείς, εκτός αν επιλέξεις μια επαγγελματική περιποίηση προσώπου. Το λεμόνι μπορεί να αποτελέσει λύση σε αυτό το πρόβλημα ομορφιάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κόψεις ένα λεμόνι και να το τρίψεις πάνω από τα προβληματικά σημεία.

3) Ανοίγει φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου

Η βαφή σε ένα καλό κομμωτήριο απαιτεί αρκετά χρήματα. Υπάρχει όμως ένα συστατικό που μπορεί να ανοίξει φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Ναι, μιλάμε για το λεμόνι! Εάν θέλεις να ξανοίξεις λίγο τα μαλλιά σου, ανάμειξε λίγο χυμό λεμονιού με τη μαλακτική σου και εφάρμοσε στις άκρες των μαλλιών. Κάθισε στον ήλιο για μια ώρα και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό. Θα δεις μια αισθητή διαφορά στο χρώμα των μαλλιών σου.