ΓΥΝΑΙΚΑ

2020: Ποιες θεραπείες ομορφιάς προτιμήθηκαν περισσότερο από τις γυναίκες

2020: Ποιες θεραπείες ομορφιάς προτιμήθηκαν περισσότερο από τις γυναίκες
Pexels.com

Τι ζήτησαν περισσότερο οι γυναίκες από τους πλαστικούς χειρουργούς και τους δερματολόγους φέτος;

Η αλήθεια είναι πως -ευτυχώς- υπάρχει πληθώρα αντιοξειδωτικών και ενεργών συστατικών, όπως η ρετινόλη, το υαλουρονικό και γλυκολικό οξύ, η νιασιναμίδη και η βιταμίνη C, που υπόσχονται να «γεμίζουν» τα κενά του δέρματος, να ενεργοποιούν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου και να παρέχουν βαθιά ενυδάτωση. Καταλαβαίνεις, όμως, πως αυτό γίνεται στα πλαίσια του φυσιολογικού. Ούτε αμέσως μετά τις πρώτες χρήσεις των συστατικών αυτών θα δεις θεαματικά αποτελέσματα, ούτε και οι ρυτίδες θα εξαλειφθούν πλήρως. Απλά θα συντηρείς ένα όμορφο, λαμπερό και υγιές δέρμα.

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε τις τέσσερις θεραπείες ομορφιάς που ζήτησαν περισσότερο οι γυναίκες το 2020 από τους πλαστικούς χειρουργούς τους.

Botox γύρω από τα μάτια

Σύμφωνα με ειδικούς, τα προηγούμενα χρόνια αυτή η ενέσιμη θεραπεία ομορφιάς είχε μεγάλη ζήτηση από γυναίκες, οι οποίες είχαν ήδη εμφανίσει τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Το 2020, ωστόσο, δεν ίσχυσε αυτός ο κανόνας. Πολλές γυναίκες, που δεν είχαν εμφανίσει χαλάρωση ή ρυτίδες, απευθύνθηκαν στον πλαστικό χειρουργό τους για ένα botox γύρω από τα μάτια, κυρίως προληπτικά και για μια μικρή ανόρθωση στην περιοχή. Πάντως, η συγκεκριμένη θεραπεία- σύμφωνα με πλαστικούς χειρουργούς- είναι μικρή και ελάχιστα επεμβατική.

Ενέσιμη θεραπεία χειλιών

Το γεγονός ότι το 2020 φορούσαμε μάσκα και κρύβαμε το στόμα μας έκανε πολλούς πλαστικούς χειρουργούς να πιστέψουν πως οι θεραπείες για τα χείλη δε θα έχουν ιδιαίτερη ζήτηση. Κι όμως! Πολλές γυναίκες απευθύνθηκαν στους γιατρούς τους και ζήτησαν να «γεμίσουν» τα χείλη τους. Μάλιστα, δεν είχαν και κανέναν ενδοιασμό για το πώς θα κυκλοφορούν τις πρώτες μέρες που το αποτέλεσμα θα ήταν ελαφρώς εντονότερο, μιας και… η μάσκα προστασίας θα έκρυβε αυτήν την ανεπαίσθητη θεραπεία ομορφιάς.

Προληπτική σύσφιξη του δέρματος

Θα αναρωτιέσαι εύλογα… Σε ποιο σημείο του προσώπου ζήτησαν οι γυναίκες προληπτική σύσφιξη; Η απάντηση σίγουρα θα σε εκπλήξει. Ένα μεγάλο μέρος των γυναικών που απευθύνθηκαν σε πλαστικό χειρουργό ζήτησαν… σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή του σαγονιού και του λαιμού. Στην πρώτη περίπτωση, ήθελαν να προλάβουν το προγούλι και στη δεύτερη να καταφέρουν έγκαιρα να περιορίσουν σημάδια χαλάρωσης στον λαιμό και το ντεκολτέ.

Φυσικές εναλλακτικές λύσεις botox

Το 2020 ζητήθηκαν -όσο ποτέ άλλοτε- εναλλακτικές θεραπείες botox, που χαλαρώνουν τους μύες και κατ’ επέκταση εξαλείφουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Οι συγκεκριμένες θεραπείες δεν περιέχουν όλες τις πρόσθετες πρωτεΐνες του botox, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή ή αλλεργικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης.