ΓΥΝΑΙΚΑ

Όταν το παιδί θέλει να τρώει όλη την ώρα

Όταν το παιδί θέλει να τρώει όλη την ώρα
pexels.com

Γιατί πεινάει συνέχεια;

Μία από τις πιο συχνές φράσεις που ακούει μια μαμά από το παιδί της – και όχι μόνο την περίοδο της καραντίνας – είναι: «πεινάω, τι να φάω;».

Αυτή η ερώτηση επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα στην ημέρα φέρνοντας σε «απόγνωση», τη μαμά που δεν ξέρει τι άλλο να ετοιμάσει για σνακ ή για φαγητό. Επίσης, η συνεχής επιθυμία για φαγητό προβληματίζει τους γονείς και για το βάρος του παιδιού.

Είναι φυσιολογικό να πεινάει όλη την ώρα;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ευθύνονται για την …αχόρταγη όρεξη του παιδιού.Μερικοί από αυτοί είναι:

Δεν τρώει σωστά

Τα γεύματα του παιδιού πρέπει να περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής άλεσης πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά έτσι ώστε να χορταίνει. Αντίθετα, η επιλογή σνακ πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη το μόνο που του παρέχουν είναι μια πρόσκαιρη ικανοποίηση της πείνας και φυσικά αρκετές θερμίδες.

Είναι στην ανάπτυξη

Συνήθως τα παιδιά που είναι κοντά στην εφηβεία παρατηρούν μια σημαντική αύξηση της όρεξής τους. Κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας είναι εφοδιασμένη με υγιεινές επιλογές όπως, τυρί, αβοκάντο, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα κι όχι γλυκά και αλμυρά σνακ.

Τρώει από πλήξη

Το παιδί μπορεί να βαριέται, να είναι νευρικό ή ανήσυχο. «Μερικές φορές για ένα παιδί όταν λέει ότι πεινάει σημαίνει ότι βαριέται», λέει η Maryann Jacobsen, MS, RD, συγγραφέας του How to Raise A Mindful Eater .Μιλήστε μαζί του για το τι πραγματικά αισθάνεται και προσπαθήστε να του προτείνετε εναλλακτικές εάν βαριέται. Τα προγραμματισμένα γεύματα και σνακ μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Διψάει

Κι όμως δεν είναι ασυνήθιστο, ενώ διψάει να πιστεύει ότι πεινάει. Τα παιδιά ξεχνούν να πίνουν νερό γι΄αυτό φροντίστε να έχουν ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό δίπλα τους. Αν πεινάνε πραγματικά δώστε τους ένα υγιεινό σνακ αλλά το καλύτερο είναι να πίνει άφθονο νερό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στις 21/12 η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην Ευρώπη