ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα νύχια σου σπάνε συνεχώς; Δες τι πρέπει να εντάξεις άμεσα στη διατροφή σου

Τα νύχια σου σπάνε συνεχώς; Δες τι πρέπει να εντάξεις άμεσα στη διατροφή σου

Εάν έχεις παρατηρήσει πως με τον καιρό γίνονται ολοένα και πιο αδύναμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις διατροφικές ελλείψεις

Είναι γεγονός πως όλες θέλουμε μακριά, όμορφα και περιποιημένα νύχια. Τα γυναικεία άκρα είναι άλλωστε ένα από τα κύρια σημεία της εμφάνισής μας. Μερικές γυναίκες είναι τυχερές αφού τα νύχια τους είναι πολύ δυνατά και δεν σπάνε. Αρκετές από εμάς όμως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα άκρα τους κυρίως όταν αυτά μεγαλώνουν υπερβολικά γρήγορα με αποτέλεσμα να σπάνε. Τα υγιή νύχια είναι ένδειξη γενικότερης υγείας και αν νομίζεις πως το τακτικό μανικιούρ είναι η λύση, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Εάν έχεις παρατηρήσει πως με τον καιρό γίνονται ολοένα και πιο αδύναμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις διατροφικές ελλείψεις. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν σου λείπει σε μεγάλο βαθμό κάποια βιταμίνη ή άλλη θρεπτική ουσία. Δεν χρειάζεται όμως να στεναχωριέσαι και να ανησυχείς, ούτε να ψάχνεις απεγνωσμένα για συμπληρώματα.

Το μόνο που οφείλεις να κάνεις είναι να προσθέσεις τα παρακάτω τρόφιμα στη διατροφή σου, ώστε να δεις άμεσα τη διαφορά. Πρώτο μέλημα είναι να αυξήσεις όσο μπορείς την πρόσληψη σε άπαχες πρωτεΐνες, που είναι αρκετά ωφέλιμες για τη γράμμωσή σου αλλά και την υγεία των νυχιών σου. Η λύση είναι τα άπαχα κρέατα όπως η γαλοπούλα, το κοτόπουλο και το βόειο κρέας, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν άμεσα τα νύχια σου ώστε να είναι δυνατά και υγιή. Ομοίως, τα φρέσκα φρούτα δίνουν στο σώμα σου όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται ενώ παράλληλα συμβάλουν στην ανάπτυξη των νυχιών. Επίσης λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πολύ πλούσια σε σίδηρο, φυλλικό οξύ και ασβέστιο, απαραίτητα για δυνατά νύχια.