ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολες συνταγές για να εντυπωσιάσεις τους πάντες στο εορταστικό τραπέζι

Εύκολες συνταγές για να εντυπωσιάσεις τους πάντες στο εορταστικό τραπέζι

Δες τι μπορείς να μαγειρέψεις

Αγαπητή αναγνώστρια, σε λιγότερο από 10 ημέρες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Φέτος οι συνθήκες απαιτούν να μείνουμε στο σπίτι και να γιορτάσουμε με τα πιο κοντινά και αγαπημένα μας πρόσωπα. Το καθιερωμένο τραπέζι αξίζει να είναι εντυπωσιακό και φυσικά πολύ γευστικό. Σε περίπτωση που οι μαγειρικές σου ικανότητες φτάνουν μέχρι ένα τοστ, μια ομελέτα στην καλύτερη, υπάρχουν συνταγές εύκολες μεν, νόστιμες δεν, με τις οποίες θα μπορέσεις άνετα να υλοποιήσεις και να εντυπωσιάσεις τους πάντες.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξεις ένα αλμυρό κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Θα χρειαστείς ένα ποτήρι του κρασιού λάδι, ένα ποτήρι του κρασιού γάλα, ένα baking powder, 4 αυγά, τυρί, πιπέρι και 2 κούπες αλεύρι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπολ, τα ανακατεύουμε, τα ρίχνουμε στο πυρέξ και μετα στον φούρνο για 30-35 λεπτά. Εύκολο, γρήγορο και ιδανικό για να το φας το μεσημέρι, το βράδυ και γιατι όχι και το πρωί;

Ομελέτα, είπαμε ξέρεις να φτιάχνεις. Ας την απογειώσουμε λίγο, όμως! Χτυπάμε 2-3 αυγά και τα ρίχνουμε στο λαδωμένο τηγάνι. Μόλις ψηθεί κι από τις 2 μεριές, ρίχνουμε μια φέτα τυρί, μια φέτα γαλοπούλα και πιπεριά και τα αφήνουμε να λιώσουν. Τη βγάζουμε από το τηγάνι και αφού έχει κρυώσει λίγο την γυρνάμε σαν ρόλο. Σερβίρουμε με σπανάκι και ντομάτα κομμένη σε κυβάκια. Μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων!

Τέλος βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για μακαρόνια και τόνο! Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τα μακαρόνια για 7-8 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε τόνο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, πιπεριά, καλαμπόκι, ντομάτα, αγγούρι, και μπόλικη μαγιονέζα και πιπέρι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλια λάδι και έχουμε έτοιμη την πιο εύκολη και γευστική μακαρονάδα!