ΓΥΝΑΙΚΑ

Η νέα φθινοπωρινή collection του Balenciaga παρουσιάστηκε σαν videogame

Η νέα φθινοπωρινή collection του Balenciaga παρουσιάστηκε σαν videogame
instagram.com/balenciaga/

Ο Demna Gvasalia, ο διευθυντής δημιουργικού στον οίκο, θέλησε να δημιουργήσει μια συλλογή που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύουν το μέλλον του ρούχου.

Σε βιντεοπαιχνίδι παρουσίασε ο οίκος Balenciaga την συλλογή Φθινόπωρο 2021. Στο «Afterworld: The Age of Tomorrow», οι παίχτες ταξιδεύουν σε έναν μελλοντικό κόσμο που παραπέμπει σε χώρα των θαυμάτων, περνώντας δίπλα από avatar, ντυμένα με κουρελιασμένα τζιν και μπότες θωρακισμένων ιπποτών.

Ο Demna Gvasalia, ο διευθυντής δημιουργικού στον οίκο, θέλησε να δημιουργήσει μια συλλογή που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύουν το μέλλον του ρούχου, συλλογές στις οποίες «συνυπάρχουν η φύση και η νεότητα», ενδύματα τα οποία μπορούν να βρουν καινούργια χρήση και να διαρκέσουν για πάντα. «Ο κόσμος θα συνεχίσει να φορά ρούχα που αγαπά έως ότου διαλυθούν» είπε, σύμφωνα με το Dezeen, ο Gvasalia. «Το κάνω εγώ ο ίδιος. Γι' αυτόν τον λόγο, δείχνουν τελείως κατεστραμμένα, φθαρμένα, τσαλακωμένα εκ των προτέρων» συνέχισε.

Το βιντεοπαιχνίδι είναι δομημένο σε πέντε διαφορετικά επίπεδα ή «ζώνες», τις οποίες διασχίζει ο παίκτης ακολουθώντας προκαθορισμένη διαδρομή που σηματοδοτούν φωτεινά βέλη. Η διαδρομή ξεκινά σε μια μπουτίκ Balenciaga και, ακολούθως, ο παίκτης εξέρχεται σε δρόμο της πόλης και ανεβαίνει σε λεωφορείο το οποίο απογειώνεται και «εξαερώνεται».