ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι να τρώει το παιδί όταν κάνει κρύο

Τι να τρώει το παιδί όταν κάνει κρύο
pexels.com

Ποιες τροφές του δίνουν ενέργεια

Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές τα επίπεδα ενέργειας μειώνονται. Τα παιδιά είναι λιγότερο δραστήρια τους κρύους, χειμερινούς μήνες ενώ μπορεί να παρατηρήσετε και αλλαγές στη διάθεσή τους.

Είναι λοιπόν σημαντικό να τρέφονται σωστά ειδικά όταν οι εξωσχολικές δραστηριότητες είναι περιορισμένες. Οι τροφές που βοηθούν τα παιδιά να παραμείνουν υγιή - και χαρούμενα - το χειμώνα, είναι σύμφωνα με το eatright.org οι εξής:

Σολομός

Τα αμινοξέα του σολομού όπως η τρυπτοφάνη, η τυροσίνη και η γλουταμίνη συμβάλλουν στη ρύθμιση της διάθεσης. Νέα στοιχεία συνδέουν την κατανάλωση ψαριών με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης. Ο σολομός είναι πλούσιος σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, τα οποία έχουν δείξει σε ορισμένες μελέτες ότι βοηθούν στη διαχείριση της κατάθλιψης.

Κλημεντίνες

Οι κλημεντίνες είναι ένα θρεπτικό χειμερινό εσπεριδοειδές, πλούσιο σε βιταμίνη C, που βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Τα παιδιά λατρεύουν συνήθως τα φρούτα χωρίς σπόρους κι οι κλημεντίνες είναι ιδανικό φρούτο που μπορούν να το καταναλώσουν και στο σχολείο.

Κολοκύθα

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και καροτενοειδή. Επίσης, αποτελεί μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, η οποία βοηθά στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Γλυκοπατάτες

Μια άλλη εξαιρετική πηγή φυτικών ινών είναι οι γλυκοπατάτες που περιέχουν βιταμίνη Α και κάλιο. Φτιάξτε στα παιδιά πουρέ γλυκοπατάτας για τα μακαρόνια ή ακόμα και μπράουνις. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις ψητές γλυκοπατάτες ως εναλλακτική λύση για τις τηγανιτές πατάτες.

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Κ που βοηθούν το ανοσοποιητικό και τα οστά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το κουνουπίδι είναι επίσης μια καλή πηγή φυλλικού οξέος ενώ οι φυτικές ίνες προάγουν την καλή πέψη. Συνήθως τα παιδιά δεν αγαπούν το κουνουπίδι, ωστόσο, στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές και νόστιμες συνταγές για να το μαγειρέψετε.