ΓΥΝΑΙΚΑ

Yoga γέλιου: Τελικά βοηθάει στην ψυχολογία μας;

Yoga γέλιου: Τελικά βοηθάει στην ψυχολογία μας;

Τι προσφέρει και πώς μπορούμε να την υιοθετήσουμε ως στάση ζωής.

H yoga γέλιου είναι μια δημοφιλής άσκηση κίνησης και αναπνοής που στοχεύει να καλλιεργήσει τη χαρά, να αναδείξει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από την καθημερινή πίεση του στρες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το γέλιο είναι μεταδοτικό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η yoga γέλιου έχει αναπτυχθεί από ένα μικρό γκρουπ στη Βομβάη της Ινδίας σε πάνω από 5.000 κλαμπ παγκοσμίως.

Αν και οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι ανακουφίζει από το άγχος και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων νόσων, ίσως αναρωτιέσαι εάν λειτουργεί πραγματικά.

Τι είναι η yoga γέλιου

Η yoga γέλιου περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων κίνησης και αναπνοής που μας κάνουν να γελάμε. Χρησιμοποιείται ως φάρμακο για σωματικές, ψυχολογικές και πνευματικές παθήσεις, καθώς οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι το σκόπιμο (προσομοιωμένο) γέλιο μπορεί να προσφέρει οφέλη ίσα με αυτά του αυθόρμητου γέλιου (π.χ. γέλιο από ένα αστείο).

Αν και η θεραπεία γέλιου χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες, η yoga γέλιου ανακαλύφθηκε από τον Δρ Madan Kataria, οικογενειακό γιατρό στη Βομβάη της Ινδίας, το 1995. Ο Δρ. Kataria ισχυρίζεται ότι η yoga γέλιου «θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μόνοι σας τη διάθεσή σας, να μειώσετε το άγχος, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας, να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και να διαχειριστείτε καλύτερα τις δυσκολίες». Πιστεύει επίσης ότι «η εκμάθηση του να γελάς με το σύνθημα μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αγχωτικές καταστάσεις προωθώντας την αισιοδοξία και τη θετικότητα». Δεδομένου ότι δεν μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε σε εξωτερικές επιρροές που θα μας κάνουν να γελάσουμε, το να το κάνουμε από μόνοι μας μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.

Διάβασε περισσότερα στο Queen Plus

Ροή Ειδήσεων