ΓΥΝΑΙΚΑ

Έχεις διατροφική διαταραχή binge; Τα 3 πιο συνηθισμένα συμπτώματα

Έχεις διατροφική διαταραχή binge; Τα 3 πιο συνηθισμένα συμπτώματα

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη BED (Binge Eating Disorder).

Κατά διαστήματα, οι περισσότεροι από εμάς τρώμε υπερβολικά. Ίσως τρώμε διπλή μερίδα σε ένα γεύμα, ίσως τελειώνουμε ένα ολόκληρο παγωτό σε λίγα λεπτά κ.ο.κ. Σε ένα σημείο όμως αυτές οι περιπτώσεις υπερκατανάλωσης φαγητού αποτελούν ανησυχία για ένα πιο σοβαρό, υποκείμενο πρόβλημα: την υπερβολική διατροφική διαταραχή (BED).

Η BED είναι η πιο συνηθισμένη διατροφική διαταραχή στις ΗΠΑ, λέει η Εθνική Ένωση Διατροφικών Διαταραχών (NEDA). Και είναι πολύ διαφορετικό από το περιστασιακό φαγητό. Η BED χαρακτηρίζεται από επανειλημμένα επεισόδια κατανάλωσης ποσότητας τροφής που είναι μεγαλύτερη από ό, τι άλλα άτομα θα έτρωγαν στο ίδιο σύντομο χρονικό διάστημα (συνήθως εντός δύο ωρών).

Ένα άτομο με BED θα τρώει υπερβολικά, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτών των «binges», το άτομο αισθάνεται απώλεια ελέγχου - σαν να μην μπορεί να σταματήσει να τρώει ή να διαχειρίζεται τι ή πόσο τρώει. Η συμπεριφορά τους κάνει να αισθάνονται στενοχωρημένοι.

Για να πληροί τα κριτήρια διάγνωσης BED, το άτομο πρέπει επίσης να κάνει τουλάχιστον τρία από τα ακόλουθα κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής...

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr