ΓΥΝΑΙΚΑ

Δείξτε στα παιδιά σας αυτό το βίντεο & μιλήστε τους για τους κινδύνους

Δείξτε στα παιδιά σας αυτό το βίντεο & μιλήστε τους για τους κινδύνους

Μάθετε στα παιδιά σας να εμπιστεύονται το ένστικτο κινδύνου.

Το θέμα της ασφάλειας των παιδιών, ήταν, είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο.

Αναμφίβολα υπάρχουν ανατριχιαστικοί άνθρωποι εκεί έξω και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τον εαυτό μας από αυτούς, όσο μπορούμε. Και μπορεί ήδη να γνωρίζουμε ως ενήλικες πώς να αποφεύγουμε τέτοιους ανθρώπους, αλλά τι γίνεται με τα μικρά παιδιά που σιγά σιγά μεγαλώνουν και γίνονται όλο και πιο ανεξάρτητα;

Μερικές φορές πηγαίνουν στο σχολείο μόνα τους, παίζουν με τους φίλους τους στη γειτονιά ή ακόμα πηγαίνουν για γρήγορα ψώνια στο σουπερμάρκετ ή το μινιμάρκετ δίπλα στο σπίτι.

Πώς μπορούμε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας ξέρουν πώς να αναγνωρίζουν τον κίνδυνο; Πώς θα αντιληφθούν ότι ένας ξένος (ή μερικές φορές ακόμη και ένα άτομο που ίσως να γνωρίζουν) μπορεί να θέλει το κακό τους και όχι το καλό τους;

Ένστικτο κινδύνου

Το κανάλι στο Youtube, Active Self Protection, δημοσίευσε βίντεο που δείχνει πώς τα παιδιά μπορούν να αποφύγουν ανθρώπους που φαίνονται ύποπτοι.

Το περιστατικό συνέβη στη Μόσχα και το βίντεο δείχνει ένα κορίτσι εννέα ετών να περπατά μόνο του στον δρόμο. Καθώς περπατά, παρατηρεί ότι ένας άνδρας πίσω της την ακολουθεί με αργά βήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr