ΓΥΝΑΙΚΑ

«Απενοχοποιημένα» μελομακάρονα

«Απενοχοποιημένα» μελομακάρονα
Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και μαζί και οι «απαγορευμένοι πειρασμοί του Παραδείσου»… με άλλα λόγια τα μελομακάρονα...

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και μαζί και οι «απαγορευμένοι πειρασμοί του Παραδείσου»… με άλλα λόγια τα μελομακάρονα! Ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε την πιο light εκδοχή τους ώστε να τα τρώτε χωρίς τύψεις…


Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη light
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα ασπαρτάμη
1 κούπα φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1½ κουταλιές γλυκού μαγειρική σόδα
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας ασπαρτάμη
2/3 κούπας μέλι
1 κούπα νερό


Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ, αναμιγνύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα.

Πλάθετε μικρά μελομακάρονα και τα βάζετε στο φούρνο στους 200°C. Όταν κρυώσουν τελείως τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.