Πλαστικά σκεύη εναντίον της υγείας μας

Πλαστικά σκεύη εναντίον της υγείας μας
Πόση αλήθεια έκθεση στην πλαστική ύλη είναι απαραίτητη να προκαλέσει προβλήματα υγείας ;

Πόση αλήθεια έκθεση στην πλαστική ύλη είναι απαραίτητη να προκαλέσει προβλήματα υγείας ;

Οι επιστήμονες συστήνουν μια προληπτική μέθοδο: «Ελαχιστοποιήστε την επαφή των τροφίμων με τα προβληματικά πλαστικά δεδομένου ότι η πρόληψη προστατεύει την υγεία» προτείνει στο RolfHalden, PHD,  ο καθηγητής ΠεριβαλλοντικήςΥγιεινήςστο σχολείο JohnsHopkinsBloombergτης δημόσιας υγείας. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη μείωση της έκθεσής σας στις ενδεχομένως επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται στα πλαστικάδοχεία. 

1. Μάθετε τον κώδικα. Κοιτάξτε στο κάτω μέρος του πλαστικού σας για να βρείτε το σύμβολο ανακύκλωσης (ένας αριθμός μεταξύ 1 και 7). Ο κώδικας δείχνει τον τύπο πλαστικού που χρησιμοποιείτε και αν το γνωρίζετε είναι σημαντικό βήμα για την ασφάλειά σας. «Αυτά που έχουν τους αριθμούς οί 1, 2, 4 και 5 θεωρούνται τα ασφαλέστερα» λέει η Sonya Lunder, αναλύτρια Περιβαλλοντικών Επιστημών στα θέματα υγείας στο UCBerkeley. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα πλαστικά με αριθμό 3 ή 6. Ο αριθμός 7 είναι μια άλλη κατηγορία που περιλαμβάνει τον ΒPA – σε περιορισμένη ποσότητα και αποκαλούνται πολυάνθρακες. Αυτά τα πλαστικά, που πρέπει να αποφύγετε, έχουν ως σήμα το PC και είναι βεβαίως κάτω από τα 7. 

2. Επανεξετάστε τα μικροκύματα. Η θερμότητα μπορεί να αυξήσει το ποσοστό στο οποίο οι χημικές ουσίες όπως BPA διυλίζουν στο πλαστικό. Είναι πραγματικά εύκολο και γρήγορο να τεθούν τα τρόφιμά σας σε ένα κεραμικό ή σκεύος από γυαλί προκειμένου να ζεσταθούν στα μικροκύματα.

3.Τα πλαστικά που σχεδιάζονται για μια χρήση πρέπει μόνο να χρησιμοποιηθούν μια φορά. Το πλαστικό με την πάροδο του χρόνου αλλοιώνεται, κατά την Lunder. Τα περισσότερα πλαστικά με τον κωδικό αριθμό 1 ανακύκλωσης, προορίζονται για μια χρήση, όπως τα μιας χρήσης πλαστικά μπουκάλια νερού. Και ενδεχομένως να αντέχουν σε περιβάλλοντα ψύξης, αλλά δεν σχεδιάζονται στην έκθεση θερμότητας ή τη μακροπρόθεσμη χρήση.

4. Πλύσιμο στο χέρι. Εάν θέλετε να είστε προσεκτικοί, πλύνετε όλα τα πλαστικά με το χέρι ή χρησιμοποιήστε μόνο γυαλί, κεραμικά ή πορσελάνη για σκεύη. Στο πλυντήριο πιάτων, τα πλαστικά εκτίθενται στα απορρυπαντικά και τη θερμότητα, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν τη διύλιση BPA με επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία.

5. Η μετάβαση των πλαστικών σκευών από κατάσταση ψύξης στη θερμότητα έχει αποδειχτεί σαν την πλέον επιβλαβή μέθοδο εισροής χημικών ουσιών στον οργανισμό μας.

6. Μην πανικοβάλλεστε. Απλά περιορίστε τη χρήση των πλαστικών σκευών και θα είναι ένα όφελος για την υγεία σας. Αλλά δεδομένου ότι ο Δρ Halden μας υπενθυμίζει, ότι «πολλά πράγματα στη ζωή, σας θέτουν σε έναν πολύ υψηλότερο κίνδυνο από την έκθεση στα πλαστικά, όπως είναι το κάπνισμα, φτωχή διατροφή και το άγχος της καθημερινότητας».