ΓΥΝΑΙΚΑ

Κουραμπιέδες… light

Κουραμπιέδες… light
Οι κουραμπιέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων...

Οι κουραμπιέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Αλλά συνήθως μας προσθέτουν περιττά κιλά αφού λίγοι αρκούνται μόνο σε έναν. Εμείς βρήκαμε μια συνταγή που θα σε βοηθήσει να τα απολαύσεις χωρίς ενοχές…

Συστατικά


2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ¼ του φλιτζανιού)
2 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
1 φλιτζάνι ροδόνερο


Παρασκευή:


- Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι.
- Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού ψηθούν ρίχνουμε από πάνω το ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.

Διαβάστε επίσης:

«Απενοχοποιημένα» μελομακάρονα