ΓΥΝΑΙΚΑ

Ν.Κάρτσωνα:Οι πρώτες δυσκολίες με το μωρό της και πώς τις αντιμετώπισε

Ν.Κάρτσωνα:Οι πρώτες δυσκολίες με το μωρό της και πώς τις αντιμετώπισε

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπική μαρτυρία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εξειδικευμένου βρεφικού γάλακτος για τους κολικούς

Η γέννηση ενός μωρού είναι ικανή να φέρει στιγμές ευτυχίας και αγωνίας, ταυτόχρονα.

Είναι τα χιλιάδες συναισθήματα που προκαλεί όχι μόνο το γεγονός ότι κρατάς στα χέρια σου το παιδί σου, αλλά και η διάθεση να το προστατεύσεις, αφού εξαρτάται απολύτως από σένα.

Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της νέας αυτής σχέσης παίζει ο θηλασμός που φέρνει τα μωρά σε επαφή με τη μητέρα, μέσα από την οποία μαθαίνουν τον κόσμο...

Τι γίνεται όμως όταν η μητέρα δεν μπορεί να θηλάσει; Όταν περάσει η ηλικία του θηλασμού; Όταν το μωράκι έχει ειδικά ζητήματα να αντιμετωπίσει με τη διατροφή του;

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της Νίκης Κάρτσωνα, που «φωτίζει» το θέμα με τη δική της εμπειρία από την πρώτη αγωνία της με το γιό της Φίλιππο:

«Όταν γίνεσαι μανούλα, η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου. Αυτό που ήθελες έγινε πραγματικότητα και ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι, είναι μέσα στην αγκαλιά σου, γεμάτο γαλήνη (…), αλλά τους πρώτους μήνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πολλά που μέχρι τότε δεν είχαμε ξαναδεί (…). Οι κολικοί για παράδειγμα. Πώς τους αντιμετωπίζουμε; (…) Και δεν είναι μόνο ο πόνος που γνωρίζουμε πως θα είναι μεγάλος, αλλά το ότι νιώθουμε πως δεν μπορούμε να βοηθήσουμε εκείνη τη στιγμή το μωρό μας. Εγώ άκουγα πάντα από τις φίλες μου που είχαν μεγαλύτερα παιδιά, τι έκαναν σε παρόμοιες καταστάσεις (…). Έτσι, δοκίμασα και το Novalac IT. Από μία φίλη μου, που μου είπε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω τον Φίλιππο, αλλάζοντας το γάλα και δίνοντάς του ένα πιο εξειδικευμένο για κολικούς. Δεν χρειάζεται να σας πω πώς αισθάνθηκα όταν ανακούφισα το μωρό και όταν είδα να σταματάει εκείνο το εκκωφαντικό κλάμα. (…) Λύσεις υπάρχουν. (…) Γι’ αυτό σας προτείνω το NOVALAC».

(διαβάστε ολόκληρη τη μαρτυρία της Νίκης Κάρτσωνα στη νέα ιστοσελίδα www.novalac.gr).

Ο Θηλασμός

Ο θηλασμός παραμένει ό,τι το καλύτερο για το μωρό και τη μητέρα. Δίνει στο βρέφος τις κατάλληλες βάσεις για μια υγιεινή ζωή, ενώ παράλληλα βοηθά το σώμα της μητέρας να επανέλθει μετά τη γέννα. Ταυτόχρονα προάγει την υποστροφή της μήτρας. Όμως και ψυχολογικά βοηθά, αφού δημιουργεί μια κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας τόσο για τη μητέρα, όσο και για το παιδί.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, οι νέες μητέρες θα πρέπει να κάνετε Υγιεινή Διατροφή και να αποφεύγετε νικοτίνη και αλκοόλ.

Το μητρικό γάλα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένα βρέφος με υποανάπτυκτο –ακόμα- πεπτικό σύστημα, περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία και επιτρέπει τη βέλτιστη απορρόφηση του σιδήρου. Παράλληλα, περιέχει αντισώματα, που βοηθούν το ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού, να καταπολεμήσει τα παθογόνα μικρόβια. Ταυτόχρονα, προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του παιδιού που μεγαλώνει συνεχώς.

Βρεφικό γάλα σε σκόνη

Στην περίπτωση όμως που δεν μπορείτε να θηλάσετε, θα πρέπει να δώσετε στο παιδί σας την καλύτερη δυνατή, εναλλακτική λύση: ένα βρεφικό (αγελαδινό) γάλα υψηλής ποιότητας, σε σκόνη, ώστε το μωράκι σας να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί επαρκώς.

Το τάισμα του μωρού με μπιμπερό μπορεί να γίνει εξίσου τρυφερό με τον θηλασμό, αν διατηρήσετε επαφή με τα μάτια και το δέρμα και του μιλήσετε. Η φυσική επαφή ενός βρέφους με τη μητέρα ή τον πατέρα του είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του.

H Novalac

Αποτελεσματικές λύσεις στην διατροφή του βρέφους δίνει το γάλα Novalac (www.novalac.gr), που όχι μόνο εξυπηρετεί τις διατροφικές ανάγκες του μωρού, αλλά βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται από το ανώριμο πεπτικό του σύστημα, όπως η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, οι κολικοί και το φούσκωμα, που πολλές φορές επιδεινώνονται από ορισμένα βρεφικά γάλατα σε σκόνη.

Έτσι, μια παρέα από Παιδιάτρους, Φαρμακοποιούς και Ερευνητές, που αγαπούσαν πολύ τα παιδιά τους και ήθελαν να φροντίσουν για τη σωστή διατροφή τους, δημιούργησαν μια σειρά νέων τύπων γάλακτος, που παρείχαν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα φρόντιζαν και για τις μικρές «ανησυχίες» του μωρού.

Και έτσι, δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα προϊόντων της Novalac.

Το γάλα Novalac δεν είναι άλλο ένα βρεφικό γάλα. Είναι ένα γάλα που δημιουργήθηκε για να προσαρμοστεί σε κάθε βρέφος. Τα γάλατα Novalac έχουν μια ειδική σύνθεση, που βοηθά στην επίλυση αυτών των συχνών, βρεφικών προβλημάτων και δίνουν στα μωρά μια υγιή και σωστή διατροφή.

Σήμερα, οι τύποι γάλακτος της Novalac μπορούν να βρεθούν σε όλο τον κόσμο και έχουν βοηθήσει εκατομμύρια βρέφη από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα για πάνω από 20 χρόνια.

Τα γάλατα Novalac μπορείτε να τα βρείτε αποκλειστικά σε όλα τα καλά φαρμακεία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα γάλατα Novalac μπορείτε να βρείτε στην καινούρια ιστοσελίδα (www.novalac.gr).