ΓΥΝΑΙΚΑ

Γυναίκες λένε «όχι» στο ξύρισμα των ποδιών! (photos)

Γυναίκες λένε «όχι» στο ξύρισμα των ποδιών! (photos)

Είναι χιλιάδες και ζουν ανάμεσά μας! Κοινό χαρακτηριστικό τους; Τα αξύριστα πόδια και ο αγώνας τους εναντίον κοινωνικών στερεοτύπων και προσδοκιών για την… ομορφιά!

Κάθε μία από αυτές μάλιστα είναι έτοιμη να προτάξει τα… τριχωτά άκρα της, προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμά της να απαρνηθεί το ξυραφάκι.

Αν είστε από αυτές που έχετε βαρεθεί να είστε σχολαστικές με την αποτρίχωση, θα χαρείτε να μάθετε πως το κίνημα «Τριχωτά Πόδια» είναι εδώ (ελπίζουμε όχι για πολύ) και αποκτά όλο και περισσότερους διαδικτυακούς οπαδούς.

Γυναίκες από όλο τον κόσμο λένε «όχι» στο ξύρισμα και ποστάρουν φωτογραφίες των χνουδωτών άκρων τους, παρουσιάζοντας μια άλλη εκδοχή της θηλυκότητας. Και είναι τόσες πολλές που το blog «Very Hairy Legs» έγινε site όπου οι απανταχού αξύριστες «συνωμοτούν» εναντίον του κεριού και όχι μόνο!

«Αυτό το blog είναι αφιερωμένο σε γυναίκες με πολύ τριχωτά πόδια. Ας αφήσουμε τα. πόδια μας να είναι οι πρωταθλητές», δηλώνει, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, η εμπνεύστρια του εγχειρήματος 21χρονη Σάρα, η οποία δεν έχει ξυριστεί ποτέ, μαζί βέβαια με τα απαραίτητα... πειστήρια.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που δεν αισθάνομαι πια ντροπή για τις φυσικές τρίχες στο σώμα μου», γράφει μια τακτική blogger και συμπληρώνει: «Όταν σταμάτησα για πρώτη φορά να ξυρίζω τα πόδια μου, μού πήρε κάποιο χρόνο για να αισθανθώ σίγουρη γι 'αυτό, όμως βλέποντας τις εικόνες από άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο, με βοήθησε. Πλέον μου αρέσει ο τρόπος που με κοιτάζουν και μου το θυμίζουν».

Η αλήθεια μάλλον είναι πως δεν την κοιτάζουν για… καλό, αλλά ποιοι είμαστε εμείς οι ξυρισμένες να της το χαλάσουμε;

«Έχω τριχωτά πόδια, και, για να είμαι ειλικρινής, νιώθω πιο θηλυκή από ποτέ!», γράφει μία άλλη, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις μάλλον μετράει και η γνώμη του αντίθετου φύλου!

«Προσβλέπουμε σε μια μέρα που οι άνθρωποι θα μπορούν να παρουσιάσουν τα σώματά τους με όποιο τρόπο επιλέξουν, απαλλαγμένοι από πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φραγμούς», υποστηρίζει η ομάδα “WANG” (Γυναίκες Εναντίον Μη βασικού Καλλωπισμού) στο Facebook που «αγκάλιασε» τις τριχωτές.

Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει με αυτό; Το ερώτημα είναι ... τολμάς;

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Αγόρασαν το φθηνότερο σπίτι του κόσμου με μόλις 1 λίρα! (photos)

Έτσι θεραπεύουν τις αιμορροΐδες στην Ιαπωνία! (video+photos)

Αγγλία: Κοριτσάκι σκοτώθηκε τρέχοντας να αγκαλιάσει τον μπαμπά της

Φρικιαστικό ατύχημα: Το χέρι του πιάστηκε στο πόμολο! (photos)

Κίνα: Αγοράκι εγκλωβίστηκε σε… πλυντήριο! (video+photos)

Τουρκία: Δήμαρχος καταδικάστηκε λόγω της... μύτης της!

Ιταλία: UFO όλο… γκλαμουριά στον ουρανό του Μιλάνο ! (video)

Φιλιππίνες: Νεκρό το κοριτσάκι που «ξύπνησε» στην κηδεία του! (vid+phs)

Βαγδάτη: Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων σε οίκο ανοχής (video+photos)