ΓΥΝΑΙΚΑ

Μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας

Μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας

Τα μακριά μαλλιά είναι πάντα πιο εντυπωσιακά, ωστόσο αν είστε από τις γυναίκες που «παλεύετε» για να μακρύνουν έστω και λίγο, εμείς σας δίνουμε συμβουλές για να πετύχετε εύκολα και γρήγορα το στόχο σας.

Διαβάστε τις μικρές αλλαγές στη διατροφή σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά

1. Προτιμήστε τροφές με σίδηρο

Ο σίδηρος είναι συστατικό κλειδί στην ανάπτυξη των μαλλιών. Θα το βρείτε στα σκούρα πράσινα λαχανικά, το σπανάκι, τα καρύδια, το αρνί και το μοσχάρι, στις φακές και στα φασόλια.

2. Ναι στη βιταμίνη C

Η πολύτιμη αυτή βιταμίνη ενισχύει, μεταξύ άλλων, και την παραγωγή κολλαγόνου, που παίζει βασικό ρόλο στη δύναμη της τρίχας. Επιπλέον, παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή μικροκυκλοφορία στην επιδερμίδα του κεφαλιού, ώστε τα μαλλιά να τρέφονται σωστά.

3. Προσθέστε σπόρους chia στην διατροφή σας

Είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών, όπως πρωτεΐνες, σύμπλεγμα βιταμίνης Β, σίδηρο και ψευδάργυρο.

4. Ενισχύστε το πιάτο σας και με βιταμίνη Ε

Συμβάλλει στην παραγωγή της κερατίνης, η οποία είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ εμποδίζει σημαντικά το σπάσιμο της τρίχας. Θα τη βρείτε στα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια, το σπανάκι και τις ελιές. Βεβαίως, υπάρχει και η επιλογή των συμπληρωμάτων διατροφής όμως θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

5. Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας

Ένα από τα πιο απολαυστικά πράγματα στο κομμωτήριο είναι το μασάζ που μας κάνουν στο κεφάλι κατά το λούσιμο. Εκτός από χαλαρωτικό είναι και πολύ ευεργετικό καθώς ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία στην επιδερμίδα του κεφαλιού και τονώνει τη ρίζα των μαλλιών. Επιλέξτε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου – εξαιρετικό για την υγεία των μαλλιών- ή έλαιο καρύδας και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 5-10 λεπτά.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας, αφήστε τα μαλλιά σας να μακρύνουν...

Σχετικές ειδήσεις