ΓΥΝΑΙΚΑ

Χρήσιμες οδηγίες για να μην πάρετε κιλά τις γιορτές

Χρήσιμες οδηγίες για να μην πάρετε κιλά τις γιορτές

Ας είμαστε ειλικρινείς... Δίαιτα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννωνκαι της Πρωτοχρονιάςείναι αδύνατον να κάνουμε. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να προσέχουμε τι τρώμε, τις ημέρες που δεν είμαστε καλεσμένες σε κάποιο τραπέζι.

Οι διαιτολόγοι μας προτείνουν αυτές τις ημέρες, να προτιμήσουμε τροφές οι οποίες θα βοηθήσουν να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός, ώστε να δουλεύει στο «φουλ» και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μικρές ή μεγάλες «αμαρτίες» στις οποίες -ας μη γελιόμαστε- θα υποκύψουμε.

Τι να προτιμήσετε
Ίνες: Η προσθήκη ινών πρέπει να γίνει σταδιακά ή αλλιώς θα παρουσιαστεί έντονο φούσκωμα στην κοιλιά. Σπουδαίες πηγές φυτικών ινών είναι τα λαχανικά, τα φρούτα και τα φασόλια.
Ωμά λαχανικά: Προσθέστε τα σε καθημερινή βάση όχι μόνο για τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες του αλλά και για την αναλογία σε μέταλλα και ένζυμα. Οι φρέσκοι χυμοί λαχανικών είναι σημαντικό να υπάρχουν σε κάθε διαιτολόγιο.
Μούρα: Ο λόγος που τα μούρα είναι ευεργετικά για την υγεία μας μπορεί να γεμίσει ολόκληρη σελίδα. Απλά προτιμήστε το.
Ξηροί καρποί: Μία μερίδα είναί ¼ ενός φλιτζανιού. Τα ωμά αμύγδαλα, τα καρύδια και όλοι οι ξηροί καρποί. Είναι γεμάτα πρωτεΐνες και καλό λίπος. Πασπαλίστε τη σαλάτα με λίγους ξηρούς καρπούς αλλά μην το παρακάνετε.
Πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα: Φτιάξτε ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Τι να αποφύγετε
Ζυμαρικά: Άδειες θερμίδες που σας παχύνουν
Ψωμί: Μειώστε τις ποσότητες ψωμιού σε μία με δύο φέτες ημερησίως.
Δημητριακά: Εδώ περιλαμβάνονται τα αγαπημένα τραγανιστά δημητριακά. Διαβάστε τα συστατικά. Αν περιέχει περισσότερο από 5 γραμμάρια ζάχαρης σταματήστε την κατανάλωση τους.
Αναψυκτικά: Ακόμα κι αυτά που φέρουν την ένδειξη light.
Σνακ όπως μπισκότα, κέικ, κράκερ και γλυκά: Αυτό σίγουρα θα είναι το πιο δύσκολο να στερηθείτε αλλά προσπαθήστε το για μια εβδομάδα.

Σχετικές ειδήσεις