Τα 5 μυστικά για τα τέλεια τηγανητά αβγά

Τα 5 μυστικά για τα τέλεια τηγανητά αβγά

Newsbomb

Υπάρχει πιο απλό και νόστιμο πιάτο από τα τηγανητά αβγά (ή αβγά «μάτια»); Σίγουρα όχι! 

-Χρησιμοποίησε το σωστό τηγάνι
Δεν χρειάζεται κάτι εξειδικευμένο. Ένα κλασικό αντικολλητικό τηγάνι είναι ό,τι πρέπει. Καλό είναι όμως να προσέξεις το μέγεθός του: Ένα πολύ μεγάλο τηγάνι για μόλις 2 αβγά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί η κενή επιφάνεια του τηγανιού (και τελικά να ψηθούν σε ψηλότερη θερμοκρασία από την επιθυμητή τα αβγά), ενώ ένα μικρό τηγάνι που δεν αφήνει χώρο στα αβγά να «απλωθούν», θα έχει ως αποτέλεσμα να ενωθούν τα ασπράδια.

-Διάλεξε την κατάλληλη λιπαρή ουσία
Το ελαιόλαδο είναι ό,τι καλύτερο για τα τέλεια αβγά μάτια. Αν θέλεις βέβαια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο. Το πόσο θα χρησιμοποιήσεις δεν έχει σχέση με το πόσα αβγά θα τηγανίσεις, αλλά κυρίως με το μέγεθος του τηγανιού. Θέλεις όλο το τηγάνι να είναι καλυμμένο με μια λεπτή στρώση λιπαρής ουσίας. Για ένα μέτριο τηγάνι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο (ή 1 κουταλιά βούτυρο) θα είναι μάλλον αρκετές.

Διαβάστε περισσότερα στο Dutchesss.queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved