Η συνταγή της ημέρας: Μουσακάς άνευ κρέατος

Η συνταγή της ημέρας: Μουσακάς άνευ κρέατος

Ένα διάσημο πιάτο αλλιώς, από το σεφ Γιώργο Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το glaze

1 ½ κιλό πατάτες, βρασμένες

2 κρόκοι αυγών

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη & έξτρα για το πασπάλισμα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

2 πιπεριές φλωρίνης, ψιλοκομμένες

2 καρότα, κομμένα σε κύβους

1 στικ σέλερι, λεπτοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. ρίγανη, ξέρη

1 κ.γ. βασιλικό, ξερό

600 γρ. σάλτσα ντομάτας, έτοιμη

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τα λαχανικά

1 μελιτζάνα

1 γλυκοπατάτα, μικρή

2 κολοκυθάκια, μέτρια

2 ντομάτες, μικρές

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. Ρίγανη, ξερή

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.gr.