Η συνταγή της ημέρας: Κέικ Λαδιού (Olive Cake)
#tsoulotip: Προσέχουμε να ανακατέψουμε πολύ απαλά τη μαρέγκα γιατί δε θα φουσκώσει ωραία το κέικ. Επίσης όσο ψήνεται το κέικ δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο.
ΥΛΙΚΑ:
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική και 30 γρ. έξτρα για τη μαρέγκα
2 κρόκοι αυγού
25 γρ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 ml. ελαιόλαδο
4 ασπράδια αυγών
8 γρ. αλάτι
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη κρυσταλλική
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com