ΓΥΝΑΙΚΑ

Θέλεις να αλλάξεις το σώμα σου; Δες τι πρέπει να τρως

Θέλεις να αλλάξεις το σώμα σου; Δες τι πρέπει να τρως
Τι σου προτείνουν οι διατροφολόγοι

Ξεκίνησε μία νέα χρονιά και μαζί της οι περισσότερες γυναίκες άρχισαν να προσέχουν τη διατροφή τους!

Καλύτερη διατροφή σημαίνει καλύτερη ζωή! Η νέα χρονιά σηματοδοτεί πάντα μία νέα αρχή και ίσως έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όλες οι γυναίκες θέλουμε να χάσουμε μερικά κιλά αλλά και να κάνουμε αποτοξίνωση από τις λιπαρές, «κακές» μας συνήθειες...

Είναι σίγουρα μία σημαντική απόφαση, αλλά κάθε σημαντικό είναι και δύσκολο. Όχι όμως και ακατόρθωτο. Αν ξεκινήσετε όμως την προσπάθεια, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τι πρέπει να αποφύγετε στα γεύματά σας.

1. ΟΧΙ σε αλάτι και ζάχαρη

- όχι αναψυκτικά

- όχι επιπλέον αλάτι στα φαγητά

- όχι ζάχαρη στον καφέ

- όχι τυποποιημένα τρόφιμα

2. ΟΧΙ στις αυστηρές δίαιτες

3. ΟΧΙ στο επεξεργασμένο κρέας

- όχι σε λουκάνικα,μπέικον, ζαμπόν

4. Προσοχή στα μαγειρικά λάδια

- να επιλέγετε για τη μαγειρική σας λάδι καρύδας, ηλιέλαιο, σογιέλαιο, ελαιόλαδο, λάδι από αβοκάντο

Φάε αυτό πρωινό, εάν θέλεις γρήγορα να αδυνατίσεις!

Λίγη ώρα αφού ξυπνήσεις είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσεις στον οργανισμό σου ένα συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών, που θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου και θα σου παρέχουν ενέργεια για όλη τη μέρα.

Σύμφωνα με τις Διαιτολόγους Stephanie Clarke και Willow Jarosh, του διαιτολογίου κέντρου C&J Nutrition, το τέλεια ισορροπημένο πρωινό γεύμα περιλαμβάνει:

300 - 400 θερμίδες
10 - 15 γραμμάρια λιπαρά
30 - 55 γραμμάρια υδατάνθρακες
Τουλάχιστον 6 γραμμάρια φυτικές ίνες
Λιγότερο από 36 γραμμάρια σάκχαρα
13-20 γραμμάρια πρωτεΐνες

Τι μπορείς όμως να επιλέξεις:

-Νιφάδες βρώμης με μπανάνα και αμύγδαλα
Χρησιμοποίησε 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης, 10 αμύγδαλα, το ¼ μιας μπανάνας και λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Μπορείς να σερβίρεις με λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών ή με κάποιο φυτικό γάλα, πχ γάλα αμυγδάλου.

-Αβγά scrabbled με σπανάκι πάνω σε μια φέτα ψωμιού του τοστ
Χρησιμοποίησε 2 αβγά, 2 φλυτζάνια σπανάκι, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πρόσθεσε μερικά blueberries ή raspberries για επιδόρπιο.

-Smoothie πρωτεΐνης
Χρησιμοποίησε 1 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης, 2 κούπες σπανάκι, ½ μπανάνα, ½ φλιτζάνι κατεψυγμένο μάνγκο (κόψτο σε κομμάτια και βάλτο στη κατάψυξη τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ), 1 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο, 2 φλ. γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη). Μπορείς να ρίξεις μέσα και 3 παγάκια για να γίνει πιο δροσερό και να πετύχεις καλύτερη υφή!