ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς το κασκόλ σας μπορεί να φταίει για τα σπυράκια στο δέρμα σας

Πώς το κασκόλ σας μπορεί να φταίει για τα σπυράκια στο δέρμα σας
pixabay

Από τις παγωμένες θερμοκρασίες έως τη ζεστασιά του καλοριφέρ, ο χειμώνας μπορεί να παίξει καταστροφικό ρόλο στο δέρμα μας.

Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ σπυράκια να εμφανίζονται στο πηγούνι, στο λαιμό, στην πλάτη ή στο στήθος σας, οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι μπορεί να οφείλονται στο κασκόλ σας, επειδή οι περισσότεροι από εμάς αποτυγχάνουν να πλένουν τα αξεσουάρ τακτικά, ακόμα και αν φοριούνται καθημερινά.

Όπως αναφέρει ο ειδικός δερματολόγος Dr. Meryn Patterson στη Daily Mail, πρέπει να πλένετε τα κασκόλ σας όσο συχνά πλένετε τα ρούχα σας, για να αποφύγετε τα σπυράκια.

«Εάν φοράτε στενά ρούχα, ειδικά όταν τα έχετε ξαναφορέσει και δεν τα έχετε καθαρίσει, μπορεί να παγιδέψουν τον ιδρώτα και να αυξήσουν την τριβή, κάτι που οδηγεί στην εμφάνιση σπυριών», σημειώνει και προσθέτει: «Ειδικά εάν το ύφασμα είναι πολυεστέρας. Τα βαμβακερά προϊόντα λειτουργούν καλύτερα, αφού αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και ο ιδρώτας εξατμίζεται πιο εύκολα».

Την γνώμη του ενισχύει και η αισθητικός Pamela Marshall, η οποία λέει στο Women’s Health: «Βασιζόμαστε στα κασκόλ μας για να μας κρατήσουν ζεστούς το χειμώνα. Το χρησιμοποιούμε συχνά και τα πλένουμε σπάνια. Εάν τυλίγεις αυτό το βρόμικο πράγμα γύρω από το λαιμό σου σε καθημερινή βάση, τότε είναι προφανές γιατί μπορεί να αντιμετωπίζεις ακμή στο λαιμό σου».

Τα σπυράκια σχηματίζονται όταν οι πόροι μας φράσσονται και συχνά οφείλονται σε ένα μίγμα ιδρώτα, λαδιού ή βρωμιάς.

Εκτός του να διασφαλίσετε ότι πλένεται το κασκόλ σας τακτικά, ο Δρ. Patterson συνιστά να επεκτείνετε την καθημερινή σας ρουτίνα καθαρισμού για το πρόσωπό σας στο λαιμό σας για να νικήσετε την «ακμή του κασκόλ».

«Μια καλή ρουτίνα καθαρισμού του δέρματος είναι σημαντική και μια καλή συνήθεια για να καθιερώσετε, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση του μακιγιάζ, του ιδρώτα και των βακτηρίων, ακόμη και για σημεία που δεν είναι στο πρόσωπό σας», τονίζει και προτείνει καθαριστικά με σαλικυλικό οξύ που μπορούν να εφαρμοστούν οπουδήποτε στο σώμα.