ΓΥΝΑΙΚΑ

Η Αν Χάθαγουεϊ λέει «αρκετά» και... αποκαλύπτεται! (vid)

Η Αν Χάθαγουεϊ λέει «αρκετά» και... αποκαλύπτεται! (vid)
EPA

Η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός, Αν Χάθαγουεϊ, ανακοίνωσε πως είναι αποφασισμένη να μην πιεί αλκοόλ για τα επόμενα 18 χρόνια, απόφαση που πήρε τον περασμένο Οκτώβριο και τηρεί απαρέγκλιτα έκτοτε.

Η αποκάλυψη έγινε στην εκπομπή της Ellen DeGeneres, προκαλώντας την έκπληξη της διάσημης παρουσιάστριας.

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε ένα περιστατικό στον Μαυρίκιο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Serenity», στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ, Μάθιου Μακόναχι.

Η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα καλεσμένη της Ellen DeGeneres και μίλησε για μια νύχτα την οποία δεν θέλει να θυμάται.

«Ήπιαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και την επόμενη ημέρα έπρεπε να πάω σε μια συνάντηση με τον σκηνοθέτη μας Στίβεν Νάιτ». Εκείνη την ώρα, η 36χρονη Χάθαγουεϊ ρώτησε το κοινό αν έχει πάει ποτέ σε συνάντηση, έχοντας hangover.

«Παραπατούσα με το ένα μάτι ανοιχτό και προσπαθούσα να τον πείσω για συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον χαρακτήρα που πρόκειται να υποδυθώ», δήλωσε χωρίς ενδοιασμό η ηθοποιός.

«Οπότε στο τέλος είπα: ακούστε, έχω μια εξομολόγηση να κάνω. Ήμουν μεθυσμένη όλη την ώρα στο μίτινγκ», συνέχισε για να πάρει την εξής απάντηση από τον σκηνοθέτη της: «Αλήθεια; Δεν το κατάλαβα».

«Δυο μέρες αργότερα είχαμε και δεύτερο μίτινγκ, πήγα νηφάλια και τότε (σ.σ. ο σκηνοθέτης) είπε: "Τώρα καταλαβαίνω τη διαφορά”», αποκάλυψε η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Ωστόσο αυτό το περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό κίνητρο για τη Χάθαγουεϊ για να σταματήσει να πίνει. Ο δίχρονος γιος της Τζόναθαν, έπαιξε μάλλον τον σημαντικότερο ρόλο στην απόφαση.

«Σταμάτησα να πίνω τον Οκτώβριο και θα το τηρήσω για 18 χρόνια. Δεν θα πίνω όταν ο γιος μου είναι στο σπίτι γιατί δεν μου αρέσει ο τρόπος που το κάνω και είναι σε ηλικία που με χρειάζεται συνέχεια τα πρωινά. Μια μέρα τον πήγα στο σχολείο. Δεν οδηγούσα αλλά είχα hangover και είπα: αρκετά».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός δεν έχει διστάσει να μιλήσει δημόσια και για την κατάθλιψη και την εμπειρία που βίωσε κατά την διάρκεια των εφηβικών της χρόνων. Στις αρχές του 2007, αποκάλυψε ότι κατάφερε να βγει νικήτρια χωρίς φαρμακευτική αγωγή.