ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι οκτώ αλλαγές στη ζωή σας που θα σας κάνουν πιο fit

Οι οκτώ αλλαγές στη ζωή σας που θα σας κάνουν πιο fit
Ακολουθείστε τις και θα δείτε αλλαγή!
PIXABAY

Το υγιές και γερό κορμί δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι πρέπει να περνάτε τη μέρα σας με λαχανικά, φρούτα, νερό και συνεχή άσκηση.

Υπάρχουν μικρές, καθημερινές συνήθειες που αν τις υιοθετήσετε θα δείτε αλλαγή και μάλιστα μόνιμη στην υγεία και φόρμα σας και είναι οι εξής οκτώ:

1. Δικαιολογίες τέλος

Η έλλειψη χρόνου είναι η πιο συνήθης δικαιολογία. Δεν προλαβαίνετε να πάτε στο γυμναστήριο, δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε ένα υγιεινό φαγητό... Για να γίνετε και να παραμείνετε, όμως, σε φόρμα, θα πρέπει να το πάρετε απόφαση.

2. Μην είστε εμμονικές με την απώλεια βάρους

Το να αγχώνεστε είναι αντιπαραγωγικό και πολλές φορές σας ωθεί στο να κάνετε «τρελά» πράγματα που έχουν άσχημο αντίκτυπο στον οργανισμό και το σώμα σας. Τα κιλά θα πέσουν φυσικά αν απλά αλλάξετε τρόπο διατροφής και ασκηθείτε.

3. Περπατήστε περισσότερο

Αφήστε το αυτοκίνητο και βγείτε για όσες περισσότερες δουλειές μπορείτε, με τα πόδια. Τα μαγαζιά και η καφετέρια, είναι πιο... κοντά απ' ότι νομίζετε. Βάλτε στόχο, τα 10.000 βήματα τη μέρα!

4. Μην στερείστε συνεχώς

Η τέλεια διατροφή δεν υπάρχει και η συνεχής και μακροχρόνια στέρηση δεν κάνει καλό. Βάλτε στη διατροφή σας αυτά που αγαπάτε, σε ποσοστό 80/20, δηλαδή το 80% θα αποτελείται από αυτά που πρέπει και το 20% από αυτά που... λαχταράτε.

5. Σηκωθείτε από τον καναπέ/καρέκλα

Βρείτε δραστηριότητες να μοιραστείτε με τους φίλους σας. Το ποδήλατο, η πεζοπορία, το μπάνιο στη θάλασσα είναι μερικές από αυτές.

6. Μην εξαντλείστε στην προπόνηση

Ακόμα και 10 με 20 λεπτά -δυναμικής- προπόνησης μπορούν να είναι αρκετά για να γυμνάσετε το σώμα σας.

7. Τα λαχανικά είναι φίλοι σας

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν κρατούν το σώμα υγιές ενώ οι φυτικές τους ίνες σας κρατούν χορτάτες. Οι τρόποι για να τα καταναλώσετε είναι πολλοί. Ωμά, βραστά, ψητά, με διάφορες -light- σως. Δεν μπορεί, θα βρείτε κάτι που σας αρέσει.

8. Ο ύπνος είναι το «κλειδί»

Μην υποτιμάτε την ανάγκη του οργανισμού για ύπνο και τα οφέλη που αυτός του παρέχει. Επτά με οκτώ ώρες νυχτερινού ύπνου είναι απαραίτητες και κάνουν τη διαφορά. Θυμηθείτε απλά, ότι σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες ο λίγος ύπνος εμποδίζει την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε.

Σχετικές ειδήσεις