ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα 5 tips για να δείχνεις πάντα φρέσκια και όμορφη

Τα 5 tips για να δείχνεις πάντα φρέσκια και όμορφη
Ακολούθησε τα.... χτες!
PIXABAY

Αισθάνεσαι το δέρμα σου κουρασμένο και ταλαιπωρημένο; Αυτά είναι πέντε tips που σου προτείνουμε για να νιώθεις αναζωογονημένη.

Η ομορφιά και το λαμπερό πρόσωπο είναι κάτι που ξεκινάει από μέσα σου. Αν δεν τρέφεσαι σωστά, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, το πρόσωπο σου θα δείχνει θαμπό, οι μαύροι κύκλοι θα κάνουν την εμφάνισή τους και μπορεί να βγάλεις σπυράκια.

Οπότε, σωστή διατροφή και πολύ νερό είναι ένα τα «μαγικά» στοιχεία που θα σε κάνουν να δείχνεις φρέσκια και όμορφη.

Η κούραση, η έλλειψη ύπνου, το άγχος, η κακή διατροφή, η μειωμένη πρόσληψη υγρών, το κάπνισμα, η χρόνια χρήση αλκοόλ, είναι μερικοί από τους επιβαρυντικούς παράγοντες των «μαύρων κύκλων». Βασικό είναι να χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ μια καλή κρέμα ματιών. Αν θες άμεση αναζωογόνηση, δοκίμασε κομπρέσες με βρεγμένα φακελάκια χαμομηλιού.

Ενυδάτωση. Το σώμα πρέπει να ενυδατώνεται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Μην ξεχνάς λοιπόν το πρωί να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα καλό καθαριστικό και έπειτα ενυδατική κρέμα και αντηλιακό (σ.σ. ακόμα και αν έχει συννεφιά έξω ή βροχή, το αντηλιακό πρέπει να το φοράμε κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο).

Όσον αφορά το βράδυ, αφού βγάλεις καλά το μακιγιάζ μην πέσεις για ύπνο χωρίς κρέμα νυκτός. Βρες αυτή που σου ταιριάζει, ρωτώντας δερματολόγο ή φαρμακοποιό και όταν ξυπνάς το πρωί θα έχεις μια υπέροχη επιδερμίδα.

Ύπνος. Πρόκειται για έναν από τους βασικότερους παράγοντες όσον αφορά την υγεία του δέρματός σου. Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετές ώρες αλλά ξεκούραστα. Σημαντικό είναι να αλλάζεις συχνά τα σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Επίσης τα παρακάτω αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν για ξεκούραστες νύχτες με χαλάρωση. Λεβάντα, πορτοκάλι, μαντζουράνα, χαμομήλι, περγαμόντο. Μπορείς να τα προμηθευτείς από φαρμακείο.

Τέλος, προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς «βαριά» για την επιδερμίδα καλλυντικά σε καθημερινή βάση. Αγάπησε τις BB και CC κρέμες και μην «φορτώνεις» το δέρμα σου με μέικ απ και πούδρες γιατί φράζουν τους πόρους.