ΓΥΝΑΙΚΑ

Η απόλυτη επιστροφή: Το πλεκτό με βελονάκι είναι εδώ και το έκαναν μόδα οι celebrities!

Η απόλυτη επιστροφή: Το πλεκτό με βελονάκι είναι εδώ και το έκαναν μόδα οι celebrities!
Το κροσέ – ή πλεκτό με βελονάκι – επιστρέφει στο προσκήνιο
PIXABAY

Διαφημίζεται ως «must have» για το 2019, πολλές διασημότητες έχουν αγκαλιάσει τη νέα τάση και αυτό εμπνέει δημιουργούς σε αυτή την τέχνη, παντού.

Η Φινλανδή Λίισα Χιετάνεν (Liisa Hietanen) απογείωσε την τέχνη του κροσέ στη... στρατόσφαιρα: τα αντίγραφα μελών της οικογένειάς της και φίλων της – αντίγραφα, σε κροσέ – έχουν γίνει πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες.

Η Χιετάνεν, η οποία πλέκει από 10 χρόνων, ζει στο Hämeenkyrö της Φινλανδίας και παρουσιάζει ρέπλικες των συγχωριανών της. Αρχικά, παίρνει τα μέτρα των μοντέλων της και, στη συνέχεια, τα βάζει να ποζάρουν μπροστά στον φωτογραφικό φακό.

Μελετά τη φωτογραφία για να δημιουργήσει το πλεκτό «γλυπτό» της. Κατασκευάζει έναν μεταλλικό σκελετό, και αρχίζει να τον καλύπτει χρησιμοποιώντας μια ευρύτατη γκάμα τεχνικών του κροσέ. Αποτέλεσμα (μετά από μήνες δουλειάς); Απολύτως ρεαλιστικές «ανθρώπινες» φιγούρες.

«Προσεγγίζω το θέμα μου διαρκώς, σε βάθος χρόνου, και αυτό επιτρέπει στο πορτρέτο να βρει σιγά σιγά τον χαρακτήρα του» εξηγεί η Λίισα. «Κάθε μέρα, συναντάω στον δρόμο τους ίδιους γνωστούς άγνωστους, και ο κοινός μας κόσμος έχει το μέγεθος ενός μικρού χωριού. Αναπαριστώ την τωρινή στιγμή, απεικονίζοντας το δικό μου περιβάλλον. Ταυτόχρονα, όμως, βγάζω στην επιφάνεια κάτι που είναι κοινό σε όλους μας».

Σχετικές ειδήσεις