ΓΥΝΑΙΚΑ

Θέλεις το σπίτι σου να δείχνει αμέσως καθαρό και τακτοποιημένο; Αυτά είναι τα μικρά μυστικά

Θέλεις το σπίτι σου να δείχνει αμέσως καθαρό και τακτοποιημένο; Αυτά είναι τα μικρά μυστικά
Για τους περισσότερους, οι δουλειές του σπιτιού είναι μια αναγκαία αγγαρεία
pixabay

Η δύσκολη καθημερινότητα και ο πολύπλοκος τρόπος ζωής των περισσοτέρων, δεν μας αφήνει να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο στην καθαριότητα του σπιτιού μας

Ένα σπίτι καθαρό μας φέρνει πάντα ηρεμία και χαλάρωση. Ειδικά μετά από μία κουραστική ημέρα, γεμίζει τις μπαταρίες μας και προσφέρει σε όλη μας την οικογένεια ψυχική ευεξία. Οι ρυθμοί της ζωής μας είναι απαιτητικοί, αλλά ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος. Ωστόσο, το να βάλεις τάξη στο σπίτι και να καταπολεμήσεις το «μικρόβιο» της ακαταστασίας, είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όλα είναι θέμα οργάνωσης. Κάθε αντικείμενο στο σπίτι θα πρέπει να έχει τη δική του (συγκεκριμένη) θέση. Αν δεν την έχει, τότε ξεκινά το πρόβλημα. Αν κάνεις μερικά καθοριστικά πραγματάκια, θα καταφέρεις να έχεις ένα τακτοποιημένο σπίτι.

1. Να διπλώνεις τα ρούχα σου και να μην τα αφήνεις εδώ και εκεί

Όταν επιστρέφεις από την δουλειά να μην πετάς τα ρούχα σου στην καρέκλα της κρεβατοκάμαρας, ούτε στο σαλόνι. Πάντα να τα τακτοποιείς και να τα τοποθετείς είτε πίσω στην ντουλάπα σου, είτε να τα βάζεις στα άπλυτα.

2. Να τακτοποιείς τα παπούτσια σου και να μην τα αφήνεις στο διάδρομο

Όπως και με τα ρούχα, έτσι και με τα παπούτσια πρέπει να τα βάζεις πίσω στη θέση τους. Μία παπουτσοθήκη θα ήταν ιδανική λύση!

3. Μην αφήνεις άπλυτα ποτήρια και πιάτα στον νεροχύτη

Πριν πέσεις για ύπνο καλό είναι να μην αφήνεις άπλυτα ποτήρια και πιάτα στην κουζίνα σου.

4. Να καθαρίζεις τον πάγκο της κουζίνας και το κεντρικό τραπέζι του σαλονιού σου

Διατηρώντας τις μικρές επιφάνειες σχετικά καθαρές καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολύ χρόνο το Σαββατοκύριακο για να κάνεις τη γενική καθαριότητα.

Σχετικές ειδήσεις