ΓΥΝΑΙΚΑ

Ξηρό σαμπουάν: 3 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Ξηρό σαμπουάν: 3 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις
Δείτε πώς θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε
pixabay

Είσαι σίγουρη ότι το χρησιμοποιείς σωστά;

Όλες κάποια φορά έχουμε σωθεί με το ξηρό σαμπουάν. Απορροφά τη λιπαρότητα σε χρόνο ρεκόρ, στην περίπτωση που δεν έχουμε προλάβει να λουστούμε, χαρίζει στα μαλλιά πολυπόθητο όγκο και υφή και φρεσκάρει οποιοδήποτε χτένισμα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά don'ts στη χρήση του ξηρού σαμπουάν που πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να αποδίδει το προϊόν τα μέγιστα στα μαλλιά μας.

#1 Μην το χρησιμοποιείτε για ημέρες

Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως το ξηρό σαμπουάν ΔΕΝ είναι σαμπουάν και δεν αντικαθιστά το λούσιμο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως, ναι, απορροφά τη λιπαρότητα, φρεσκάρει το χτένισμά μας κάνοντάς το να διαρκεί 1-2 μέρες παραπάνω αλλά το τριχωτό της κεφαλής μας -όπως και η επιδερμίδα μας γενικότερα- έχουν ανάγκη από καθαριότητα προκειμένου να παραμένουν υγιή.

#2 Μην ψεκάζετε πολύ κοντά στα μαλλιά σας

Σε αντίθεση με την τάση που έχουμε οι περισσότερες -να ψεκάζουμε το ξηρό σαμπουάν σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι μας- οι οδηγίες των hairstylists είναι σαφείς: Πρέπει να ψεκάζουμε το ξηρό σαμπουάν σε απόσταση 15-20 εκατοστών μακριά από το κεφάλι μας. Κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος όλο το προϊόν να συγκεντρωθεί σε μία μόνο μικρή περιοχή στο κεφάλι μας πράγμα που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση.

#3 Μην το ψεκάζετε όπως τη λακ

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε αρκετές από έμας με το ξηρό σαμπουάν είναι πως το χρησιμοποιούμε όπως τη λακ, τονίζουν αρκετοί hairstylists. Αυτό που κάνουμε δηλαδή είναι ότι το ψεκάζουμε από ψηλά, μόνο στις ρίζες που φαίνονται και κατά μήκος των μαλλιών μας. Το ξηρό σαμπουάν όμως ΔΕΝ είναι λακ, πράγμα που σημαίνει πως για να το χρησιμοποιήσεις σωστά θα πρέπει αρχικά να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε τρία - τέσσερα σημεία και να ψεκάσεις στις ρίζες των μαλλιών σου προκειμένου να απορροφήσει η λιπαρότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις