ΓΥΝΑΙΚΑ

Η συνταγή της ημέρας: Λαχματζούν με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Λαχματζούν με μανιτάρια

#tsoulotip: Πρέπει να έχει πυρώσει καλά το ταψί, πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη επάνω.

 

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. μαγιά, ξερή

150 ml. νερό, χλιαρό

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για γέμιση:

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

600 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

3 κ.γ. ραζ ελ χανούτ

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Υλικά για το ραζ ελ χανούτ:

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

¾ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

½ κ.γ. ελαιόλαδο

Υλικά για το σερβίρισμα:

4 ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια

1 αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

Σχετικές ειδήσεις