ΓΥΝΑΙΚΑ

Η χορεύτρια Oti Mabuse συμβουλεύει: Να πιστεύεις πάντα στη δύναμή σου

Η χορεύτρια Oti Mabuse συμβουλεύει: Να πιστεύεις πάντα στη δύναμή σου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και ζει στο Λονδίνο με τον Ρουμάνο σύζυγό της Marius. 

Η Oti Mabuse, 28 ετών, είναι επαγγελματίας χορεύτρια που εμφανίζεται στο τηλεοπτικό σόου Strictly Come Dancing και επικεφαλής στο The Greatest Dancer. 

«Στην τάξη χορού στη Νότια Αφρική όταν ήμουν 15 ετών, ο δάσκαλος μας είπε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε μία μόνο λέξη - στο μόνο που θέλαμε να επιτύχουμε εκείνη την ημέρα. Η δική μου λέξη ήταν πάντα «δύναμη», όχι μόνο στο χορό μου, αλλά στη ζωή μου και στις σχέσεις μου.

Για να το κάνω αυτό, ήξερα ότι πρέπει να επιμείνω. Και είναι αυτό που έκανα από τότε μέχρι και σήμερα. Στην πραγματικότητα, έχω τώρα ένα τατουάζ στο αριστερό μου χέρι που λέει: «Δύναμη μέσω επιμονής». Ακόμα κι αν κάτι δεν φαίνεται καταπληκτικό στην αρχή, μπορείτε να επιτύχετε αυτό που θέλετε, αν επιμείνετε. Εργαστείτε σκληρά και θα αποκτήσετε δύναμη.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία για μένα ήταν όταν έφυγα από τη Νότια Αφρική στο τέλος της εφηβείας μου και μετακόμισα στη Γερμανία, όπου η μεγαλύτερη αδελφή μου, Motsi, εργάστηκε ως χορεύτρια.

Δεν μιλούσα γερμανικά και δεν με περίμενε καμιά δουλειά εκεί. Αλλά επέμεινα. Πήγα στο σχολείο ξένων γλωσσών για ενάμισι χρόνο και τώρα μιλάω άπταιστα. Εξάλλου τα γερμανικά δεν διαφέρουν πολύ από την αφρικανική γλώσσα και εγώ έχω μια έφεση στις γλώσσες. Υπάρχουν 11 επίσημες γλώσσες στη Νότιο Αφρική και μιλώ επτά από αυτές.

Με την πάροδο του χρόνου, άρχισα να χορεύω στο γερμανικό ισοδύναμο του Strictly και στη συνέχεια, το 2015, προσκλήθηκα να συμμετάσχω στη βρετανική εκδοχή του.

Φοβήθηκα ότι ήταν κάτι πέρα από τις δυνατότητές μου, αφού ήταν μεγάλο σόου. Αλλά άρχισα να κάνω φίλους και απέκτησα μια ολόκληρη νέα οικογένεια με τους άλλους επαγγελματίες χορευτές. Τώρα, δέκα από εμάς πρόκειται να πάμε στην περιοδεία του Strictly Professionals στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως μία από τις επικεφαλής χορεύτριες του Greatest Dancer του BBC, συνειδητοποίησα γρήγορα ότι η κοπέλα που κέρδισε τον Φεβρουάριο, η Ellie Ferguson, είχε κάτι ξεχωριστό. Αλλά ήταν ντροπαλή. Στεκόταν στις πίσω σειρές στις πρόβες. Μου θύμιζε την εφηβεία μου.

Προσπάθησα λοιπόν να την ενθαρρύνω να πιστεύει στη δύναμή της. Λειτούργησε. Ήταν μόνο 14, αλλά κέρδισε την παράσταση.

Τώρα, θα ήθελα να ανοίξω τη δική μου ακαδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο για να διδάξω χορό. Αυτό είναι το όνειρό μου. Ποιος λέει ότι δεν μπορώ να το επιτύχω;», είπε η 28χρονη.