ΓΥΝΑΙΚΑ

ΗΠΑ: Αυτή είναι η «Ηρωίδα της Πραγματικής Ζωής»

ΗΠΑ: Αυτή είναι η «Ηρωίδα της Πραγματικής Ζωής»
PIXABAY

H εμβληματική δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, κέρδισε το βραβείο real-life hero (ηρωίδα της πραγματικής ζωής) στην τελετή απονομής των "MTV Movie and TV Awards 2019.

Τα βραβεία, τα οποία απονέμονται μετά από online ψηφοφορία του κοινού επικεντρώθηκαν φέτος στα θετικά μηνύματα ενδυνάμωσης.

Η «τρομερή RGB», όπως είναι ευρύτερα γνωστή η 86χρονη φιλελεύθερη δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο, επιβεβαίωσε τη θέση της είδωλο και διασημότητα τη βραδιά απονομής των βραβείων στη Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις, Σερένα Γουίλιαμς και τον επαγγελματία παλαιστή της WWE Ρόμαν Ρέινς και άλλους υποψήφιους.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της με τίτλο "RGB" ήταν επίσης υποψήφιο στην κατηγορία "Best Fight" (Καλύτερη Μάχη) για την πάλη της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ εναντίον της ανισότητας", αλλά τελικά η Μπρι Λάρσον πήρε το βραβείο στο σπίτι για τη μάχη της ενάντια στη Minn-Erva (Τζέμα Τσαν) στην ταινία "Captain Marvel".

Η τεράστια εμπορική επιτυχία με υπερήρωες “Avengers: Endgame” απέσπασε τα περισσότερα βραβεία, συνολικά τρία στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία, Καλύτερου Κακού και Καλύτερου Ήρωα.

Το "Game of Thrones" επιλέχθηκε ως η Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά παρά τις ανάμεικτες κριτικές που εισέπραξε ο τελευταίος κύκλος της σειράς. Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μος, η πρωταγωνίστρια της σειράς "The Handleid's Tale" έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας σε τηλεοπτική σειρά.

Στην τελετή απονομής βραβεύθηκε ως Καλύτερο Ντοκιμαντέρ "Surviving R. Kelly", στο οποίο γυναίκες περιγράφουν ότι επί χρόνια ήταν θύματα σεξουαλικής και συναισθηματικής κακοποίησης από τον τραγουδιστή R Kelly.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις