Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΓΥΝΑΙΚΑ

Το workout που βελτιώνει τη μνήμη μας...

Newsbomb

Το περιοδικό Journals of Gerontology δημοσίευσε έρευνα που υποστηρίζει ότι η γιόγκα είναι ο νέος σύμμαχος της μνήμης μας, καθώς φέρνει ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα.

YOGA

Ξεχνάς συνεχώς ονόματα και αριθμούς; Μπορεί μέχρι τώρα να είχες ακούσει πως ο σωστός ύπνος αλλά και η σωματική άσκηση θα βοηθήσουν το μυαλό σου να βρει... τον παλιό και καλό του εαυτό, νέες έρευνες όμως έρχονται να μας μάθουν κάτι καινούργιο. Η γιόγκα είναι ο νέος σύμμαχος της μνήμης μας, πέρα από το ότι γυμνάζει και φέρνει ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα!

Συγκεκριμένα, το Journals of Gerontology δημοσίευσε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ ενηλίκων άνω των 55 ετών.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και στόχος της έρευνας ήταν να ελεγχθούν γνωστικές ιδιότητες όπως αυτή του προγραμματισμού, της επίλυσης προβλημάτων και των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής.

Η μία ομάδα ξεκίνησε μαθήματα γιόγκα 3 φορές την εβδομάδα για 60 λεπτά, ενώ η άλλη επιδόθηκε σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και stretching μέχρι το επόμενο τεστ. Ποια νίκησε; Φυσικά η ομάδα της γιόγκα! Μετά από 8 εβδομάδες οι δεξιότητές της είχαν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό ενώ της άλλης ομάδας όχι.

Αν και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα επαρκώς η αιτία αυτής της επιτυχίας, η καθηγήτρια Neha Gothe του Wayne State University πιστεύει πως σημαντικό ρόλο παίζουν η αναπνοή και το σώμα. Το ότι, δηλαδή, κατά την ώρα των ασκήσεων προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε μέσω της αναπνοής και της σωστής θέσης του σώματός μας και μάλλον αυτό ακριβώς οδηγεί στην αφύπνιση του εγκεφάλου.

Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις μαθήματα γιόγκα;

Αν δεν έχεις καμία σχέση με τη γιόγκα, δες το video για αρχάριους που βρήκαμε για σένα και πες αντίο... στην κακή μνήμη!

Διαβάστε ακόμα:

Θέλετε να «κάθεστε» και να έχετε τέλειους κοιλιακούς; Και όμως μπορείτε!