MEN'S GUIDE

Πώς να αποκτήσεις το τέλειο Six Pack

Πώς να αποκτήσεις το τέλειο Six Pack

Από την εποχή που οι 300, η μεγαλειώδης ταινία που προσεγγίζει με ένα διαφορετικό τρόπο τον Λεωνίδα και τους Σπαρτιάτες πολεμιστές του που έπεσαν ηρωικά στις Θερμοπύλες κυκλοφόρησε στο σινεμά, όλοι οι άντρες είχαμε το ίδιο πρόβλημα.

Νομίζαμε πως διαθέτουμε ένα γραμμωμένο σώμα στο οποίο δύσκολα θα αντιστεκόταν η σύντροφός μας. Ωστόσο, μπροστά στον Τζέραρντ Μπάτλερ και τους εξωπραγματικούς του κοιλιακούς, η αλήθεια έλαμψε. Είμαστε όλοι «γατάκια»...

Δώσε βάση λοιπόν και προσπάθησε να εκτελέσεις τις παρακάτω ασκήσεις, προκειμένου να «αγγίξεις το όνειρο».

Να παίρνεις σωστές ανάσες

Στη γυμναστική υπάρχει ένας κανόνας ο οποίος ισχύει στις περισσότερες ασκήσεις. Όταν ετοιμάζεσαι να εκτελέσεις την άσκηση, παίρνεις βαθιά ανάσα. Την ώρα που η άσκηση είναι σε εξέλιξη, ξεφυσάς. Έτσι και στους κοιλιακούς. Όταν ακουμπάς την πλάτη σου πάρε ανάσα και όταν σηκώνεσαι άφησέ την.

Διατήρησε το κεφάλι σου στην ευθεία του κορμού σου

Δοκίμασε να κάνεις εναλλακτικές ασκήσεις κοιλιακών. Τα χέρια σου δεν θα πρέπει να είναι πίσω από το κεφάλι, ενώ τα πόδια σου πρέπει να είναι στην ίδια θέση με το κεφάλι και να κουνάς μόνο τον κορμό σου κατά την άσκηση.

Η καύση είναι το παν

Όταν κάνεις κοιλιακούς και βρίσκεσαι σε όρθια στάση, να σφίγγεις την κοιλιά σου. Επίσης, να ξέρεις πως όσο περισσότερο μπορείς να κάτσεις έτσι, τόσο καλύτερη καύση επιτυγχάνεις.

Κάνε πλάγιους κοιλιακούς

Τα αντίθετα, έλκονται... Σηκώνεις δεξί πόδι –αριστερό χέρι και αντίθετα. Πολύ καλή άσκηση, θα σε βοηθήσει πολύ στη γράμμωση των κοιλιακών σου.

Κάνε πολλές επαναλήψεις

Πολλοί γυμναστές θεωρούν πως οι συχνές επαναλήψεις είναι ότι καλύτερο για τους κοιλιακούς σου. Μην ξεχαστείς ωστόσο και κάτσεις λίγο παραπάνω άπραγος, διότι έτσι θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Αντί να σφίξεις, θα χαλαρώσεις!