MEN'S GUIDE

Πως θα βελτιώσεις την υγεία σου!

Πως θα βελτιώσεις την υγεία σου!

Η ποιότητα ζωής σου εξαρτάται άμεσα από τις καθημερινές σου συνήθειες.

Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να έχουν ένα υγιές lifestyle, ξέρεις ήδη πως τα πρώτα που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις τη διατροφή και την άσκησή σου. Αυτό που δεν ξέρεις, είναι πως τα να τα τελειοποιήσεις.

Υπάρχουν πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να βελτιώσεις άμεσα την υγεία και τις διατροφικές σου συνήθειες!

Κάνε ζέσταμα για να μην καείς!

Η σωστή γυμναστική, ξεκινάει από ένα καλό ζέσταμα. Τα στατικά ανοίγματα δε βοηθούν στο καλό ζέσταμα, αντίθετα το πιο εντατικό ζέσταμα, όπως το πολύ περπάτημα πριν την άσκηση ή το τζόκινγκ, βοηθάει τους μύες να αντέχουν πιο πολύ κατά την προπόνηση. Για αυτό, φρόντισε να έχεις «ζεστάνει σωστά τις μηχανές» πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι.

Προπονήσου σκληρά

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Λίβερπουλ από τον καθηγητή φυσικής αγωγής Τζον Μουρ, η προπόνηση υψηλής έντασης με διαλλείματα, έχει τα ίδια αποτελέσματα με την προπόνηση αντοχής, ωστόσο θα σου δώσει την ευκαιρία να περνάς λιγότερο στα γυμναστήρια.

Το να ιδρώνεις με κάθε τρόπο είναι μείζον ζήτημα στη γυμναστική, όμως η συγκεκριμένη προπόνηση βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση, ενώ καταπολεμά μελλοντικές καρδιακές νόσους, τον διαβήτη και την υπέρταση.

Να τρως φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι το «κλειδί» για κάθε δίαιτα υγιεινής διατροφής. Μια δίαιτα με φυτικές ίνες θα κρατάει το σώμα σου σε ομαλή λειτουργία για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Nutrition έδειξε πως οι φυτικές ίνες μπορούν να ρυθμίζουν την απώλεια βάρους.

Ακόμα θα πρέπει να ξέρεις πως μειώνουν τις πιθανότητες να πάθεις διαβήτη και είναι ιδανικές για την χοληστερόλη.

Βάλε πράσινα στο πιάτο σου

Σε κάθε σου γεύμα θα πρέπει να συνδυάζεις και μια πράσινη τροφή, σε διαφορετική περίπτωση είναι σαν να εξαπατάς το ίδιο σου το σώμα. Σύμφωνα με έρευνες στις ΗΠΑ τα πράσινα φύλλα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και κάποια από αυτά θεωρούνται ιδανικά για την πρόληψη κατά του καρκίνου.

Επίσης, είναι ιδανικά για το πεπτικό σύστημα.

Να κάνεις περισσότερο σεξ

Φυσικά δεν χρειάζεσαι κάποιον να σου το πει αυτό. Μπορείς να το σκεφτείς και μόνος σου! Έρευνα του πανεπιστημίου Duke απέδειξε πως όσο πιο πολύ σεξ κάνει ένας άντρας στη ζωή του, τόσο πιο πολύ συνεχίζει να... γράφει χρόνια στην πλάτη του. Κι αν δεν πιστεύεις την έρευνα, ρώτα τον Χιου Χέφνερ...

Σχετικές ειδήσεις