MEN'S GUIDE

H καλή γυμναστική θέλει τρόπο, μάθε τι σε σαμποτάρει;

H καλή γυμναστική θέλει τρόπο, μάθε τι σε σαμποτάρει;

Όπως και να την κάνεις η γυμναστική είναι καλό πράγμα. Αλλά είναι βέβαιο πως κάποια πράγματα τα έχεις παρεξηγήσει. Οπότε και ιδρώνεις και αποτέλεσμα δε βλέπεις.

Ίσως να φταίει η στρεβλή αντίληψη που έχεις για μερικά πράγματα. Κάτι σαν τους αστικούς μύθους. Τα πιστεύεις αλλά δεν ισχύουν.

Κάτι που πολλοί πιστεύουν και έχει αποδειχθεί λάθος είναι το ότι στη γυμναστική παίζει ρόλο ο χρόνος. Παίζει περισσότερο ρόλο η ένταση. Είναι πολύ καλύτερο να αυξήσετε την ένταση και τη δυσκολία των επαναλήψεων σε ό,τι κάνετε παρά να γυμνάζεστε περισσότερη ώρα.

Κοιμάστε στα πολύ ζεστά. Κι όμως παίζει ρόλο. Έχει αποδειχθεί ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου καίτε πολύ περισσότερο λίπος αν η θερμοκρασία δωματίου είναι κάτω από 18 βαθμούς. Αυτό αναγκάζει τον λιπώδη ιστό να δραστηριοποιείται για να σας ζεστάνει. Οπότε χαμηλώστε το θερμοστάτη.

Το πιο πιθανό είναι να έχετε κόψει τελείως τους υδατάνθρακες. Όμως όταν γυμνάζεστε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας πέφτουν και αν δεν τρώτε μια βασική ποσότητα υδατανθράκων ημερήσια, το σώμα σας αμύνεται με το χειρότερο τρόπο. Δε σας επιτρέπει να αυξήσετε την ένταση. Πως θα το διορθώσετε; Φροντίστε να τρώτε τουλάχιστον μια μερίδα ρύζι, ή πατάτες (βραστές κατά προτίμηση), ή δημητριακά κάθε μέρα.

Σχετικές ειδήσεις