MEN'S GUIDE

Νυν υπέρ πάντων, η άσκηση

Νυν υπέρ πάντων, η άσκηση

H τακτική άσκηση (και αυτό περιλαμβάνει το περπάτημα, το χορό και φυσικά το σεξ) είναι η απόλυτη θεραπεία και μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσετε από καρκίνο, διαβήτη, άνοια και φυσικά καρδιά σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Academy of Medical Royal Colleges.

Όπως αναφέρει η μελέτη, αν όλοι μας κάναμε μισή ώρα άσκηση, 5 φορές την εβδομάδα θα σώζαμε τα εθνικά συστήματα υγείας από την επερχόμενη οικονομική τους καταστροφή. Μπορεί η μελέτη να έγινε για αυτό, αλλά τα αποτελέσματα είναι κάπως σοκαριστικά.

Αν λοιπόν αποφασίζατε να κάνετε κάποια μορφής άσκησης, δεν είναι ανάγκη κάθε φορά την ίδια, τότε ο διαβήτης δεν πρόκειται να σας απασχολήσεις κατά πάσα πιθανότητα ποτέ. Η πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων θα μειωνόταν κατά 40%. Για καρδιακές προσβολές και άνοια οι πιθανότητες θα έπεφταν κατά 30%.

Άσκηση διευκρινίζουν οι ειδικοί δε σημαίνει ούτε εγγραφή σε γυμναστήριο ούτε προσωπικός εκπαιδευτής. Είναι να γίνεται πιο ενεργοί στην καθημερινή σας ζωή. Περπατήστε μισή ώρα σε γρήγορο ρυθμό, τόσο ώστε να ιδρώσετε λίγο και να ανεβάσετε καρδιακό ρυθμό. Ανεβείτε με τις σκάλες και μην παίρνετε το ασανσέρ, χορέψτε μόνοι σας στο σπίτι. Το ζήτημα είναι να λαχανιάζετε κάθε μέρα λίγο κι αυτό αρκεί.

Σχετικές ειδήσεις