MEN'S GUIDE

Κρατήστε ημερολόγιο, βελτιώνει τη διάθεση

Κρατήστε ημερολόγιο, βελτιώνει τη διάθεση

Έχουμε ήδη γράψει πόσο καλό κάνει το γράψιμο στη βελτίωση της μνήμης. 'Ομως νέες έρευνες λένε ότι υπάρχουν κι άλλα οφέλη. Αρκεί να αποφασίσετε να κρατάτε ημερολόγιο.

Ναι αυτό για το οποίο κοροϊδεύατε τα κορίτσια. Το να κρατά κανείς ημερολόγιο και να γράφει εκεί τα συναισθήματά του από την ημέρα φαίνεται ότι μειώνει το άλγος (σωματικό και ψυχολογικό) και βελτιώνει τη μνήμη.

Η καταγραφή σε ημερολόγιο των προσωπικών μας εμπειριών λένε οι ερευνητές μας βοηθά στο να αλλάξουμε στάση απέναντι στα πράγματα και γιατί όχι; να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι.

Η αφήγηση της ιστορίας μας και η αποτύπωσή της στο χαρτί είναι το πρώτο βήμα. Αποτυπώνετε τη διάθεση της στιγμής, αφηγείστε το περιστατικό και μετά... μετά επιστρέφετε στο κείμενο αφού περάσει λίγος χρόνος και βλέπετε ξανά την ιστορία σας.

Βλέπετε που υπερβάλλατε, που κάνατε λάθος, που ήσασταν υπερβολικοί. Το κόλπο λένε οι επιστήμονες είναι να το ξαναγράψετε. Να κάνετε διορθώσεις. Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά πειράματα και όλα κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Όταν γράφουμε την εμπειρία μας, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουμε διορθώσεις στη συμπεριφορά μας. Επίσης βελτιώνουμε τη μνήμη μας.

Συνεπώς πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε ποιος σας πείραξε σήμερα. Αύριο θα φαίνεται διαφορετικό.

Σχετικές ειδήσεις