MEN'S GUIDE

Είναι τα ζυμαρικά με pesto η μακαρονάδα του καλοκαιριού;

Είναι τα ζυμαρικά με pesto η μακαρονάδα του καλοκαιριού;

Η pesto alla Genovese είναι η μακαρονάδα που οφείλεις να ξέρεις να μαγειρεύεις.

Δεν ξέρουμε πως οι Γενοβέζοι μπήκαν στη διαδικασία να αρχίσουν να κοπανάνε τον βασιλικό με τα κουκουνάρια και τα υπόλοιπα συστατικά, αλλά εικάζεται πως η σάλτσα είχε κάτι το ταξίδι της μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας χάρη στους Σταυροφόρους. Μεγάλη ιστορία, σπουδαίο πιάτο και κορυφαία καλοκαιρινή συνταγή, το pesto alla Genovese είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα διασημότερα πράγματα που υπάρχουν εκεί έξω.

Αρχικά το όνομα προκύπτει από το pestare, το ιταλικό ρήμα που σημαίνει κοπανάω. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει χτύπημα σε γουδοχέρι, όπου πολτοποιούνται βασιλικός, σπόροι από κουκουνάρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και παρμεζάνα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η προετοιμασία του pesto δεν είναι αποκλειστικά για τα ζυμαρικά αλλά για μία σειρά από πιάτα που μπορούν να υποστηρίξουν την σάλτσα – ή ακόμη και ως dip.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων