MEN'S GUIDE

Πώς να φροντίσεις τη βουβωνική σου χώρα

Πώς να φροντίσεις τη βουβωνική σου χώρα

Μια από τις πιο «επικίνδυνες περιοχές» του αντρικού σώματος, είναι η βουβωνική χώρα.

Ο κίνδυνος να εκπέμψουν δυσάρεστες μυρωδιές είναι μεγάλος και ύπουλος. Σύμφωνα με έρευνα της δερματολόγου Kelley Pagliai Redbord η οποία διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, το γεγονός πως το συγκεκριμένο σημείο του σώματός μας είναι υγρό και ζεστό, αφού τα εσώρουχα και τα... παπλώματα βοηθούν σε αυτό, βοηθάει τα βακτήρια να δημιουργήσουν μια απωθητική οσμή που σίγουρα δεν θα αρέσει στη σύντροφό σας.

Μπορεί να μη σας παραπονεθεί ποτέ για την κακοσμία, ωστόσο υπάρχει μεγάλη περίπτωση αυτό να αποτελέσει θέμα συζήτησης με τις φίλες της και το τελευταίο πράγμα που σου χρειάζεται είναι να βγεις μια μέρα με την παρέα της και να σε κοιτάνε με... μισό μάτι!

Οι συμβουλές της καθηγήτριας Pagliai, είναι απλές και αν θες να ξενοιάσεις μια και καλή από αυτό το θέμα, δεν έχεις παρά να κάνεις τα παρακάτω:

Πάρε ψαλίδι και κόβε...

Οι τρίχες στη βουβωνική χώρα «παγιδεύουν» τα βακτήρια και την κακοσμία. Οπότε αν θες να κάνεις το πρώτο βήμα για να απαλλαγείς οριστικά από αυτά, δεν έχεις παρά να κουρέψεις λίγο το επίμαχο σημείο. Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ στο παρελθόν, μην κάνεις το λάθος και ξυριστείς. Μπορείς απλά με ένα ψαλίδι να πάρεις τις πολλές τρίχες. Και θα βοηθήσεις την υγιεινή του σώματός σου και θα δώσεις και μια ευχάριστη νότα στο look σου. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις πως οι τρίχες εμποδίζουν το δέρμα να παραμένει «δροσερό» και το ξηραίνουν. Οπότε μην κάνεις δεύτερες σκέψεις...

Να πλένεσαι σωστά

Ένα απλό πέρασμα του σαπουνιού θα τονώσει λίγο το άρωμά σου, όμως δεν θα κάνει ουσιαστική δουλειά. Για αυτό προτίμησε να πλένεσαι με αντιβακτηριδιακό σαπούνι και να τρίβεις καλά με το σφουγγάρι την επίμαχη περιοχή. Όσο πιο δυνατό είναι το τρίψιμο, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητές σου να έχεις φροντίσει σωστά το... εργαλείο σου.

Στέγνωσέ το!

Το σωστό μπάνιο, πρέπει να συνοδεύεται και από το σωστό στέγνωμα. Να χρησιμοποιείς βαμβακερές πετσέτες που απορροφούν αμέσως όλη την υγρασία. Αν δεις πως έχεις πρόβλημα και σου παίρνει ώρα να στεγνώσεις το σημείο, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις και πιστολάκι. Μπορεί να σου φαίνεται λίγο... γυναικεία περιποίηση, όμως έχει αποτελέσματα. Και πίστεψέ μας, καλύτερα να μη γουστάρεις εσύ αυτό που κάνεις, παρά να μη γουστάρει η κοπέλα σου να έρχεται σε επαφή μαζί του...

Διάλεξε το σωστό εσώρουχο

Συνήθως τα βαμβακερά υφάσματα αφήνουν το δέρμα να «αναπνέει» πιο άνετα. Οπότε αν θες να έχεις κάνει την πιο σωστή επιλογή εσωρούχων, προτίμησε βαμβακερά εσώρουχα, με πιο αθλητικό στυλ. Δεν εφαρμόζουν πάνω σου απόλυτα και βοηθάνε τον μικρό σου φίλο να αναπνέει πιο άνετα!

Σχετικές ειδήσεις