MEN'S GUIDE

Πώς να ξεκινάς σωστά την ημέρα σου

Πώς να ξεκινάς σωστά την ημέρα σου

Αν δεν είσαι πρωινός τύπος και δυσκολεύεσαι να οργανωθείς στο ξύπνημά σου, υπάρχει τρόπος να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

Σηκώνεσαι και με την τσίμπλα στο μάτι πρέπει να κάνεις διάφορα πριν ξεκινήσεις για το γραφείο. Ωστόσο, επειδή είναι πρωί και ο οργανισμός ακόμα δε λειτουργεί απόλυτα, το πράγμα μπερδεύεται πολύ.

Αν θες να ξεμπλέξεις μια και καλή από την πρωινή... παράνοια, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

Οργανώσου από το βράδυ

Φτιάξε τη λίστα με όσα έχεις να κάνεις, από την προηγούμενη μέρα. Οργάνωσε το πρόγραμμά σου, βρες τι ρούχα θες να φορέσεις και σίγουρα να ξέρεις τι θες να φας το πρωί, ώστε όταν σηκωθείς από το κρεβάτι να μη χρειάζεται να σκεφτείς και αυτό.
Extra Tip: Αν είσαι πατέρας, οργάνωσε και τα παιδιά. Φτιάξε την τσάντα του σχολείου από το βράδυ και βρες τι ρούχα θα φορέσουν.

Σωστή διατροφή

Αφού έχεις στο μυαλό σου από την προηγούμενη ημέρα τι πρωινό θες, επέλεξε μια σωστή διατροφή που θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τις θερμίδες που έχασες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και φυσικά, μάθε πως το πρωινό σου, είναι μια καλή βάση για να πάει σωστά η μέρα σου. Επέλεξε ποιοτικές πρωτεΐνες, όπως αυγά, ή γιαούρτι. Συνδύασε τα με ένα αβοκάντο και με τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες (βάφλες ολικής αλέσεως ή δύο φέτες ψωμί ζυμωμένο).

Πιες πολύ νερό

Την ώρα που εσύ ροχαλίζεις ακόμα, το σώμα σου χάνει υγρά. Για αυτό είναι σημαντικό όταν ανοίγεις τα μάτια σου να ξεχνάς για λίγο τον καφέ και το τσιγάρο και να πίνεις άφθονο νερό. Θα σε κρατήσει ενυδατωμένο όλη την ημέρα. Επίσης, να ξέρεις πως το νερό είναι απαραίτητο και κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Ναι, καμιά φορά η ρουτίνα κάνει καλό!

Σε αντίθεση με ότι πιστεύεις για τη ρουτίνα, δηλαδή πως μας μιζεριάζει και δε μας κάνει καλό, δοκίμασε να έχεις πρόγραμμα στη μέρα σου. Οργάνωσέ την έτσι ώστε αν ξέρεις τι έχεις να κάνεις (Ξύπνημα, καφές, γυμναστήριο, δουλειά, επαγγελματικό ραντεβού, δείπνο).
Τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να αποφεύγεις τις πολλές σκέψεις για το τι έπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαλογίσου

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ο πρωινός διαλογισμός βοηθάει πρώτα το μυαλό σου κι έπειτα όλο σου το σώμα να χαλαρώσει. Ακόμα και πέντε λεπτά διαλογισμού, σε βοηθούν να έχεις την απαραίτητη ισορροπία για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Δώσε μεγάλη έμφαση στις αναπνοές σου και ελευθέρωσε το μυαλό σου από κάθε σκέψη. Θα δεις πόσο χαλαρός θα είσαι στη συνέχεια...

Σχετικές ειδήσεις