MEN'S GUIDE

Τα sneakers που άφησαν ιστορία…

Τα sneakers που άφησαν ιστορία…

Ένα από τα πράγματα που κάθε άντρας οφείλει να έχει στη ντουλάπα του, είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Όταν πας στο γυμναστήριο, ή μια βόλτα με τα παιδιά σου στο πάρκο, το σκαρπίνι δε σε βοηθάει να περπατάς άνετα. Οπότε η λύση είναι τα sneakers.

Φυσικά, στην αγορά κυκλοφορούν εκατομμύρια μοντέλα. Ωστόσο, το Men's Guide θα σου παρουσιάσει τα πέντε πιο διαχρονικά. Αυτά που παρέμειναν «άφθαρτα» στο πέρασμα του χρόνου...

Nike Air Max 1

Είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα sneakers σε Παγκόσμιο επίπεδο. Η πρώτη δημιουργία που έκανε την εταιρεία Nike πασίγνωστη.

Το 1987 η Nike δημιούργησε το Air Max 1 και οι μετοχές της ανέβηκαν κατακόρυφα. Κατάφερε να ξεπεράσει την Adidas σε πωλήσεις, σε ένα χρονικό διάστημα που ήταν ο «βασιλιάς» των αθλητικών υποδημάτων.

Το συγκεκριμένο παπούτσι έγινε γνωστό επειδή για πρώτη φορά η Nike αποκάλυψε την τεχνολογία της, η οποία δεν ήταν άλλη από την αερόσολα, την οποία για πρώτη φορά άφησε σε κοινή θέα. Και από τότε, όλοι οι αθλητές, έστω και για μια φορά στη ζωή τους, φόρεσαν τα Air Max...

Puma Suede

Όταν το 1968 η ήδη πασίγνωστη στο κοινό, Puma, σχεδίασε τα Suede, κανείς δεν περίμενε την επιτυχία που θα γνώριζαν. Σήμερα, 46 χρόνια μετά το συγκεκριμένο υπόδημα βγαίνει ακόμα στην κυκλοφορία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο μύθος τους γιγαντώθηκε τις δεκαετίες του 80' και του 90' όταν οι κάτοικοι των περισσοτέρων Πολιτειών των ΗΠΑ είχαν στην κατοχή τους ένα τέτοιο ζευγάρι.
Το κίνημα του Hip Hop βοήθησε σε αυτό...

Adidas Stan Smith

Πήραν την ονομασία τους από τον αμερικανό τενίστα, Stan Smith και αποτελούν ένα από τα πλέον πολυφορεμένα sneakers στον πλανήτη. Ο απλός τους σχεδιασμός, το γεγονός πως είναι πολύ ελαφριά και το Brand της Adidas το έχουν καταστήσει ως ένα από τα πλέον αγαπημένα αθλητικά παπούτσια.
Στα συν του πως μπορούν να το φορέσουν και γυναίκες!

Nike Air Force 1

Το πρώτο αθλητικό παπούτσι στο οποίο η Nike εφάρμοσε την τεχνολογία της αερόσολας. Τότε ακόμα, ήταν κρυφή, αφού η εταιρεία δεν έδινε στο... φως το βασικό της προτέρημα έναντι των ανταγωνιστών.

Βγήκε στην κυκλοφορία το 1982 και έκτοτε έχει κάνει τρελές πωλήσεις... Αρκεί να πούμε πως εν έτει 2014 η Nike ακόμα επανασχεδιάζει το μοντέλο, το οποίο πήρε το όνομά του από το αεροπλάνο που μεταφέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ...

Converse All Star

Έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια από την πρώτη φορά που η Converse εμφάνισε το... θαύμα με την ονομασία All Star.

Το 1917 η εταιρεία επιχείρησε να μπει στην αγορά των μπασκετικών παπουτσιών με το συγκεκριμένο μοντέλο. Έκτοτε, έχει φορεθεί από κάθε κοινωνική υποκουλτούρα του πλανήτη.

Χεβιμεταλλάδες, ροκάδες, καλλιτέχνες και οπαδοί της ποπ, της χιπ – χοπ, του έντεχνου, Εξαρχειώτες, παιδιά και γονείς από την Κηφισιά και γενικά σχεδόν όλος ο πλανήτης (με ελάχιστες εξαιρέσεις) έχουν φορέσει στο πόδι τους έστω και μια φορά ένα σχέδιο της All Star. Δικαίως λοιπόν, θεωρείται το νούμερο ένα αθλητικό παπούτσι στον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις