MEN'S GUIDE

Πέντε τρόποι για να αναστρέψετε το κακό αρχικό κλίμα

Πέντε τρόποι για να αναστρέψετε το κακό αρχικό κλίμα

Σε όλους μας έχει τύχει. Κάνατε το πρώτο ραντεβού και φύγατε με την εντύπωση πως κάτι δεν πήγε καλά. Η πρώτη εντύπωση, είναι αυτή που καθορίζει πολλά στα επαγγελματικά ραντεβού.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί η αρχική εντύπωση που κάνετε είναι αυτή που καθορίζει τη συνέχεια. Βέβαια η έρευνα είναι μάλλον απογοητευτική αφού αναφέρει πως ένα δέκατο του δευτερολέπτου είναι αρκετό για να σχηματιστεί αυτή η αρχική εντύπωση.

Εμείς είμαστε πιο αισιόδοξοι, οπότε ακόμα και αν φύγατε από το πρώτο ραντεβού με την αίσθηση ότι δεν κάνατε καλή εντύπωση, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να το διορθώσετε.

1. Μην καταστροφολογείτε. Μπορεί ο άλλος να μην πρόσεξε τίποτα. Ή τέλος πάντων μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό όσο νομίζετε.

2. Αν όντως κάνατε κάτι πολύ λάθος, ζητήστε συγνώμη. Αν είστε ειλικρινείς ο άλλος θα το εκτιμήσει. Κανείς δε θα σας κρεμάσει αν πείτε «ξέρετε είχα άγχος και άθελά μου είπα αυτό, συγνώμη».

3. Βρείτε κάποιο κοινό γνωστό/συνάδελφο ο οποίος θα μπορούσε να μπαλώσει κάπως τα πράγματα και να εξηγήσει πως είστε πολύ καλύτεροι από αυτό που δείξατε.

4. Δειξτε υπομονή. Οι έρευνες λένε ότι μια κακή αρχική εντύπωση σβήνει πολύ δύσκολα. Για την ακρίβεια χρειάζονται 5 τουλάχιστον συναντήσεις οι οποίες να πάνε καλά για να σβήσει η μνήμη της αρχικής εντύπωσης.

5. Τελευταίος και πολύ σημαντικός κανόνας. Δε μπορείτε να τους κρατάτε όλους ευχαριστημένους. Κάποιες φορές η εντύπωση ότι ένα ραντεβού δεν πήγε καλά, δεν έχει να κάνει με εσάς ή με το τι κάνατε. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την κατάσταση για τους οποίους δεν έχετε έλεγχο.

Σχετικές ειδήσεις