MEN'S GUIDE

Συμβίωση: Χρειάζεστε περισσότερο χώρο;

Συμβίωση: Χρειάζεστε περισσότερο χώρο;

Κανείς δε σε έχει προειδοποιήσει. Δε γίνεται κουβέντα για αυτό. Αλλά σου συμβαίνει. Δεν έχεις πια χώρο. Μην ανησυχείς και μην το παίρνεις προσωπικά.

Σε έρευνα που έγινε σχεδόν το 50% των ανθρώπων που συζούν δηλώνουν πως δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τα πράγματά τους. Και τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πόλεμος, αγαπητοί μου.

Ο πόλεμος ξεκινάει με το τι είναι απαραίτητο και τι όχι. Προετοιμαστείτε για σαμποτάζ. Όλως τυχαίως κάποια πράγματα που το ταίρι σας επιμένει ότι δεν είναι απαραίτητα, θα σπάσουν σε άσχετη στιγμή, από ατύχημα. Κάποια άλλα θα εξαφανιστούν.

Γιατί όμως όλα αυτά; Γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα πράγματα; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η συσσώρευση αντικειμένων είναι ένα τείχος που μας προφυλάσσει, που ουσιαστικά μαρκάρει τα όρια της περιοχής μας.

Αν λοιπόν μουλαρώνετε και δεν πετάτε τίποτα για να ελευθερώσετε χώρο τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα θα είναι πολύ άσχημα. Πρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί το ταίρι σας δεν πετάει όλα αυτά τα βιβλία -που άλλωστε τα έχει διαβάσει κι εκείνη να καταλάβει γιατί τα συρτάρια είναι γεμάτα καλώδια και ηλεκτρονικά που χρονολογούνται από την εφηβεία σας.

Η αλήθεια είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις το θέμα είναι συναισθηματική οχύρωση. η λύση σύμφωνα με την επιστήμη είναι μία.

Να λειτουργήσετε σαν ομάδα. 'Οσο παραμένετε προσκολημμένοι ο καθένας στα πράγματά του, απλώς θα τσακώνεστε.

Σχετικές ειδήσεις