MEN'S GUIDE

Μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σώμα σου

Μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σώμα σου

Προτού ξεκινήσεις ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής ή αν είσαι αποφασισμένος να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες καλό θα ήταν να ξέρεις μερικά πράγματα για το σώμα σου.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Το βάρος σου. Αυτό φυσικά είναι το πιο εύκολο. Αρκεί να διαθέτεις μια καλή ζυγαριά ακριβείας στο σπίτι σου. Διότι το να ζυγίζεσαι κάθε φορά σε άλλη δε βοηθάει.

Το δεύτερο πολύ βασικό είναι το ποσοστό λίπους που έχεις στο σώμα σου. Μια απλή λιπομέτρηση θα σου δώσει αυτήν την πληροφορία. Χρειάζεσαι μια τσιμπίδα και τις οδηγίες που μπορείς να βρεις διάφορα site για να μετρήσεις στα σωστά σημεία. Ξέροντας που έχεις αποθηκεύσει λίπος θα κάνεις πιο καλό σχεδιασμό για να βελτιώσεις το σώμα σου.

Υπάρχουν ακόμα μερικοί δείκτες που δείχνουν τη φυσική σου κατάσταση. Κάποιοι μετράνε το πόσο οξυγονώνεσαι, άλλοι τους καρδιακούς σου ρυθμούς. Είναι όλα χρήσιμα. Αν ας πούμε τρέχεις 100 μέτρα και λαχανιάζεις ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Αν πάλι είσαι άνετος θα ακολουθήσεις άλλο πρόγραμμα.
Καλό είναι πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα να μετρήσεις τις επιδόσεις σου. Ό,τι ανακαλύψεις θα σε καθοδηγήσει περαιτέρω. Και όταν προχωρήσεις θα έχεις συγκριτικό πλαίσιο. Καλή επιτυχία!

Σχετικές ειδήσεις