MEN'S GUIDE

Κάνεις σκι; Κοίτα τι ετοίμασε η Dainese για σένα

Κάνεις σκι; Κοίτα τι ετοίμασε η Dainese για σένα

Εντάξει μπορεί να μην είναι ακριβώς για σένα, αφού απευθύνεται κυρίως στους πρωταθλητές των καταβάσεων, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Πρόκειται για έναν αερόσακο τον οποίο φοράς και σε προφυλάσσει από τον τραυματισμό. Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο σύστημα που έχει η εταιρεία για τους μοτοσικλετιστές, αλλά στην περίπτωση των σκιέρ φέρει τον τίτλο D-air Ski. Η πρωτοβουλία ανήκε στην International Ski Federation η οποία προσέγγισε τη Dainese και ζήτησε να δημιουργήσει τη σειρά. Το πρόβλημα ήταν ότι άλλο η πτώση από μοτοσικλέτα και άλλο το σκι. Το να ανοίγει ο αερόσακος ενός μοτοσικλετιστή αν αυτός βρίσκεται στον αέρα είναι καλό. Αν όμως γίνει το ίδιο με ένα σκιέρ που απλώς κάνει ένα άλμα τα πράγματα αλλάζουν.

dainese


Το D-air Ski έχει τρία γυροσκοπικά συστήματα και GPS. Το σύστημα φορτίζεται με μπαταρία λιθίου (επαναφορτιζόμενη). Φυσικά διαθέτει ενίσχυση στην πλάτη, αλλά και USB για να συλλέγονται πληροφορίες. Η Dainese πέρασε δύο χρόνια συλλέγοντας πληροφορίες μέχρι να καταλήξει στο συγκεκριμένο μοντέλο. Κάπως έτσι κατέληξε σε έναν αλγόριθμο ο οποίος ορίζει στο σύστημα πότε ο σκιέρ πραγματικά πέφτει και πότε πηδά για να κάνει άλμα. Η Dainese υποστηρίζει ότι το σύστημα μπορεί να προλάβει περίπου το 60% των ατυχημάτων.

Σχετικές ειδήσεις