MEN'S GUIDE

Θες περισσότερη ενέργεια; Σου έχουμε λύσεις

Θες περισσότερη ενέργεια; Σου έχουμε λύσεις

Τις στιγμές που νιώθεις την ενέργειά σου να χτυπάει ιστορικό χαμηλό χρειάζεσαι κάτι. Αυτό το κάτι συνήθως είναι καφές, αλλά σου έχουμε νέα. Υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γεμίσεις τις πεσμένες σου μπαταρίες.

Επιπλέον ο καφές λειτουργεί διεγερτικά μέχρι ένα σημείο. Από και και πέρα απλώς σου δημιουργεί νευρικότητα και στρεσάρει περαιτέρω τον οργανισμό σου. Οπότε στις περιπτώσεις που πρέπει να συνεχίσεις ό, τι κάνεις αλλά νιώθεις πεσμένος δοκίμαστε τα εξής:

Κάνε μια βόλτα στο τετράγωνο. Φαίνεται λίγο τρελό ως ιδέα, αφού θεωρείς πως είσαι ήδη εξαντλημένος και μια βόλτα το μόνο που θα κάνει είναι να σε αποτελειώσει. Κι όμως συμβαίνει το αντίθετο. Οι έρευνες λένε ότι οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα με το περπάτημα στην πρώτη θέση της λίστα αυξάνει την ενέργεια.

Ρίξε έναν υπνάκο. Οχι να πέσεις στο κρεβάτι και να σηκωθείς μετά από τρεις ώρες. Ξάπλωσε για μια ώρα και προσπάθησε να χαλαρώσεις. Μπορεί να μην κοιμηθείς αλλά το μυαλό σου θα αρχίσει να ρίχνει ταχύτητες και τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους.

Τσίμπησε κάτι το οποίο να περιέχει πρωτεϊνη αλλά και φυτικές ίνες. Ένα γιαούρτι με λίγους ξηρούς καρπούς είναι ό,τι πρέπει. Γενικότερα αύξησε την πρόσληψη μαγνησίου. Μαγνήσιο υπάρχει στα δημητριακά, στους ξηρούς καρπούς (ωμούς και όχι αλατισμένους) και στο ψάρι. Πρόσθεσε αυτά στην καθημερινή σου δίαιτα και θα πάρεις τα πάνω σου.

Σχετικές ειδήσεις