MEN'S GUIDE

Χρειάζεται μόνο ένας για να καταστρέψει την ομάδα. Τι κάνεις;

Χρειάζεται μόνο ένας για να καταστρέψει την ομάδα. Τι κάνεις;

Αρκεί ένας για να καταστρέψει μια ομάδα. Αυτός ο ένας που είναι μη παραγωγικός, που είναι φυγόπονος και που τελικά θα δυναμιτίσει τη δυναμική της ομάδας. Τί κάνεις όταν εμφανιστεί μπροστά σου και πώς τον αντιμετωπίζεις;

Καταρχήν οφείλεις να τον αναγνωρίσεις και να εντοπίσεις τα σημάδια προτού δημιουργήσει χάος. Γιατί αυτό κάνει. Και όχι μόνο.

Είναι αυτός που συνεχώς μιλάει, κάνει ελάχιστα σε σχέση με τους άλλους και επιπλέον αποσπά την προσοχή όλων με τη συμπεριφορά του. Είναι εκείνος που θα βρει δεκάδες δικαιολογίες και λόγους για τους οποίους το project δεν προχωρά.

Τα άλλα μέλη της ομάδας φορτώνονται συνεχώς έξτρα δουλειά προκειμένου να προχωρήσει το project και αρχίζουν να στρεσάρονται και να θυμώνουν. Εννοείται ότι ο ένας που δημιουργεί το πρόβλημα απλώς συνεχίζει να λουφάρει και ουσιαστικά αποκτά δύναμη πάνω στην ομάδα.

Ο αρνητισμός που αρχίζει να παρουσιάζεται στην ομάδα είναι το οξυγόνο του ενόχου, από αυτό τρέφεται. Η χαρά του είναι να δημιουργούνται εντάσεις. Όλη η ομάδα επηρεάζεται, άπαντες νιώθουν στρες και αρχίζουν να έχουν χαμηλότερες επιδόσεις.

Το πρόβλημα είναι πολλές φορές ότι ο ένοχος είναι εξαιρετικά συμπαθής, είναι ο τύπος έξω καρδιά που κάνει αστεία και όλοι γελάνε με αυτά. Πλην όμως δε δουλεύει. Όμως η έλλειψη πειθαρχίας τους και η αναποτελεσματικότητά τους είναι δεδομένη. Αποτελούν δηλητήριο που σιγά σιγά θα επηρεάσει όλην την ομάδα.

Αν είστε manager στην ομάδα και διαθέτετε έναν τέτοιον, τότε σταματήστε να τον ανέχεστε. Αναγνωρίστε τον έγκαιρα και φροντίστε να καταγράφετε τις ελλείψεις τους έτσι ώστε να μη μπορούν να τη γλυτώσουν με δικαιολογίες (στις οποίες είναι ειδικοί). Αν μετά τις πρώτες παρατηρήσεις δε δείτε βελτίωση, απομονώστε τον.

Μόνο έτσι η ομάδα θα παραμείνει λειτουργική.

Σχετικές ειδήσεις