MEN'S GUIDE

Οι 3 κανόνες του Bourdain για να τρως καλά όταν ταξιδεύεις

Οι 3 κανόνες του Bourdain για να τρως καλά όταν ταξιδεύεις

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει από φαγητό και μάλιστα από φαγητό σε μέρη ξένα, εξωτικά και άγνωστα, αυτός είναι ο Anthony Bourdain.O σεφ που έγινε συγγραφέας και μετά παρουσιαστής μιας από τις πλέον επιτυχείς σειρές στην τηλεόραση, το No reservations, έχει μάθει να εντοπίζει το καλό φαγητό παντού. Οπότε οι συμβουλές του είναι εξαιρετικά χρήσιμες.

Οι τρεις κανόνες του Bourdain θα σας οδηγήσουν σε γευστικούς παράδεισους. Όπως αναφέρει αν είσαι στη Βενετία και η άποψή σου για το που θα φας καλά είναι πάω στο τάδε εστιατόριο για το οποίο μιλάνε όλοι, τότε είσαι χαμένη υπόθεση. Η περιπέτεια είναι ο μόνος τρόπος για να φας καλά, καταλήγει.

Οι συμβουλές του λοιπόν είναι:

1. Μην είστε προγραμματισμένοι. Πεινάστε και κοιτάξτε γύρω σας. Πολλές φορές αυτό θα οδηγήσει σε ευτυχείς εκπλήξεις. Όχι πάντα, αλλά τις φορές που θα πετύχει θα ανακαλύψετε στη γωνιά ενός δρόμου ένα εστιατόριο που κανείς δεν το ξέρει και η μπίρα θα έχει τη σωστή θερμοκρασία, θα παίζει τη σωστή μουσική και ο ιδιοκτήτης θα φτιάχνει ένα σνακ που θα σας στείλει στον 7ο ουρανό.

2. Μην τρώτε σαν τουρίστες. Μιλήστε με τους ντόπιους. Κι όταν λέμε ντόπιους δεν εννοούμε τον τύπο στη ρεσεψιόν. Γιατί αυτός θα σας στείλει εκεί που νομίζει ότι αρέσει στους τουρίστες να τρώνε. Καλύτερα, λέει να πάτε προετοιμασμένοι. Κάποιος από τους γνωστούς σας θα έχει πάει στο μέρος που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Ρωτήστε τον.

3. Εξερευνήστε! Δεν έχει νόημα να πηγαίνετε όπου πάνε οι τουρίστες. Βρείτε τα μαγαζιά που τρώνε οι ντόπιοι και κοιτάξτε τι τρώνε. Παραγγείλτε αυτό, κάτι ξέρουν παραπάνω από εσάς. Είναι προφανές ότι η τοπική κουζίνα μπορεί να μην είναι το καλύτερό σας, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε.

Αν πάλι δεν είστε των πειραματισμών τότε αφήστε τον Bourdain ήσυχο. Θα τον εκνευρίσετε.

Σχετικές ειδήσεις